Tvarohové guľky, maškrta ktorej príprava trvá iba chvíľku

Skôr, ako stihnem napísať tento článok, budeš mať pripravené, navarené a naservírované guľky z troch základných surovín :) . A veru, nepísala som tento článok dlho. Ja viem, dajú sa kúpiť aj ako polotovar v rôznych obmenách, s rozličnými plnkami, čo je ešte rýchlejšie. Ale domáce chutia najlepšie !

 Aké suroviny si pripravíme ?

  • 500 g nízkotučného hrudkovitého tvarohu
  • 250 g kukuričnej krupice
  • 2 celé vajíčka
  • trochu morskej soli a trstinového cukru

 

Čo teraz s tým ?

1. Všetky suroviny zmiešame a tvarujeme z nich guľky. Ak sa nám lepia (napríklad preto, že sme pridali viac cukru a tvaroh sa tým stal vláčnejším a lepkavejším), môžeme pridať kukuričnú strúhanku.

2. Guľky varíme v osolenej vode cca 3-5 minút.

fitshaker_tvarohove_gulky_recept2

Ako ich servírujeme?

Hotové guľky môžeme poliať roztopeným maslom (chutia ako od babičky). Nie, pardón, od babičky bola predsa posýpka z masla, cukru a strúhanky (kukuričnej :) )

Môžeme ich posypať ešte cukrom, ak máme mlstné jazýčky (my si však sladkosť doprajeme radšej pridaním napríklad trstinového cukru priamo do cesta a nepoužívame už žiaden cukor na tanieri).

A hlavne ich nezabudnime poliať niečím, vďaka čomu budú vždy chutiť inak – napríklad uduseným ovocím, rozvareným džemom, tekutým medom… A tak vždy môžeme tvrdiť, že sme navarili niečo iné – ríbezľové guľky, jablkové guľky, jogurtové guľky, marhuľové guľky, medové guľky…. :)

Dobrú chuť a málo práce s prípravou !

tvarohove gulky

Tip: Ak si tento sladký recept pripravujete v lete, skúste cesto obohatiť o sekanú mätu alebo medovku.

Danka Fráková

Článok bol pridaný dňa 15/11/2014 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyRecepty   |   Autor: Danka Fráková

Komentáre