Šošovicovo-karfiolová dobrota na obed

Máme pre Tebe tip na obed. Aj keď v ňom nenájdeš žiadne mäso, predsa je plné bielkovín a ešte jedna dobrá správa…chutí úžasne! :-) Uvariť ho zvládne každý (ak nemáš za sebou 30 ročnú prax za šporákom, vôbec nevadí). Hlavné je, pripravovať jedlo s radosťou, s láskou a potom bude nielen skvelo chutiť, ale aj mať skvelé účinky na naše telo. Pustime sa teda do varenia :-)

recept-fitshaker

Ingrediencie

  • ½ karfiolu
  • 2/3 šálky červenej šošovice
  • 2 strúžiky cesnaku
  • cibuľa
  • 1 lyžička kari korenia
  • 1 lyžička kurkumy
  • drvená rasca, drvený koriander, soľ
  • olej (ideálne kokosový)
  • pšeno

Ako na to?

1. Cibuľku si nakrájame nadrobno a opražíme do zlatista na oleji.

2. Pridáme korenia- kari, kurkumu, štipku drtenej rasce, koriandra, soľ a dobre premiešame.

3. Pridáme červenú šošovicu a ešte minútku restujeme.

4. Prilejeme vodu (približne 1 liter) a necháme 10 minút variť.

5. Karfiol rozdelíme na malé kúsky- ružičky a po 10 minútach pridáme k šošovici.

6. Karfiol varíme ešte asi 5-7 minút, kým nezmekne.

7. Na záver pridáme cesnak a príp. ešte podľa chuti dochutíme.

8. Podávame s uvareným pšenom (návod na varenie nájdete na obale), ochuteným podľa chuti.

Dobrú chuť ! :-)

 

Lucia Švaral

Spoluzakladateľka, inštruktorka a redaktorka vo Fitshaker
Som inštruktorkou rôznych skupinových cvičení, trénerkou a výživovou poradkyňou. Rada trávim hodiny nielen v telocvični, ale aj na čerstvom vzduchu a v kuchyni. Prostredníctvom mojich článkov by som ťa chcela "chytiť za ruku" a ukázať ti zdravšiu a lepšiu cestičku, po ktorej môžeš ísť. Budeš sa na nej cítiť fantasticky. Sľubujem :-).
Lucia Švaral

Článok bol pridaný dňa 15/05/2014 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Lucia Švaral

Komentáre