Pečené kura na rozmaríne, cesnaku a bielom víne. Nesmrteľná klasika.

Pečené kura je nesmrteľná a veľmi chutná klasika. Ak nemám chuť na dlhé vystávanie v kuchyni, tento recept je jasná voľba. Vôňa byliniek a cesnaku mäso krásne prevonia a víno mu dodá krehkosť. Neváhaj a skús tento recept na najbližší rodinný obed. V jednoduchosti je krása a uvidíš, že budeš vychválená až do nebies :-).

Čo budeme potrebovať na pečené kura (2 porcie)?

  • 2 kuracie stehná
  • 2-3 vetvičky rozmarínu
  • cca 50 g masla
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • pohár bieleho vína
  • soľ, korenie

Ako budeme postupovať?

1. Kuracie stehná umyjeme, očistíme, okoreníme a posolíme. Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme cesnak a rozmarín a chviľu poopekáme. Potom pridáme stehná a prudko ich opečieme, no dávame pozor na cesnak, aby nezhorel. Na záver celú zmes podlejeme vínom.

2. Takto pripravené kurča dáme piecť do rúry na 150 stupňov na asi 2,5 -3 hodiny. Pomalé pečenie na nižších teplotách kurča nevysuší, ale zostane krásne jemné a šťavnaté. Podávame s obľúbenou prílohou, napr. basmati ryžou a zeleninou.

pečené_kurča

pečené_kurča2

Pečené kura je väčšinou jasná voľba, keď už naozaj nevieš, čo máš variť. Skvelé na tom je, že i keď si pripadáš veľmi nekreatívna, väčšinou sa všetci zalizujú, akoby to bola najväčší gurmánsky poklad. Tak si dovoľ byť z času na čas lenivá, všetci doma to ocenia.

Dobrú chuť :-).

 

Tipy na hlavné jedlo:

FIT večera: Chrumkavý kapor na mandliach s tekvicovým pyré

Neskutočne dobrá špargľa s cuketovou omáčkou a prosciuttom

Ryžové rezance s kuracím mäsom a zeleninou na čínsky spôsob

Lucia Súkeníková

Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).
Lucia Súkeníková

Článok bol pridaný dňa 30/09/2016 a zaradený do kategórie: Jedlá z mäsaRecepty   |   Autor: Lucia Súkeníková

Komentáre