Pečené kura na rozmaríne, cesnaku a bielom víne. Nesmrteľná klasika.

Pečené kura je nesmrteľná a veľmi chutná klasika. Ak nemám chuť na dlhé vystávanie v kuchyni, tento recept je jasná voľba. Vôňa byliniek a cesnaku mäso krásne prevonia a víno mu dodá krehkosť. Neváhaj a skús tento recept na najbližší rodinný obed. V jednoduchosti je krása a uvidíš, že budeš vychválená až do nebies :-).

Čo budeme potrebovať na pečené kura (2 porcie)?

  • 2 kuracie stehná
  • 2-3 vetvičky rozmarínu
  • cca 50 g masla
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • pohár bieleho vína
  • soľ, korenie

Ako budeme postupovať?

1. Kuracie stehná umyjeme, očistíme, okoreníme a posolíme. Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme cesnak a rozmarín a chviľu poopekáme. Potom pridáme stehná a prudko ich opečieme, no dávame pozor na cesnak, aby nezhorel. Na záver celú zmes podlejeme vínom.

2. Takto pripravené kurča dáme piecť do rúry na 150 stupňov na asi 2,5 -3 hodiny. Pomalé pečenie na nižších teplotách kurča nevysuší, ale zostane krásne jemné a šťavnaté. Podávame s obľúbenou prílohou, napr. basmati ryžou a zeleninou.

pečené_kurča

pečené_kurča2

Pečené kura je väčšinou jasná voľba, keď už naozaj nevieš, čo máš variť. Skvelé na tom je, že i keď si pripadáš veľmi nekreatívna, väčšinou sa všetci zalizujú, akoby to bola najväčší gurmánsky poklad. Tak si dovoľ byť z času na čas lenivá, všetci doma to ocenia.

Dobrú chuť :-).

 

Tipy na hlavné jedlo:

FIT večera: Chrumkavý kapor na mandliach s tekvicovým pyré

Neskutočne dobrá špargľa s cuketovou omáčkou a prosciuttom

Ryžové rezance s kuracím mäsom a zeleninou na čínsky spôsob

Lucia Súkeníková

Článok bol pridaný dňa 30/09/2016 a zaradený do kategórie: Jedlá z mäsaRecepty   |   Autor: Lucia Súkeníková

Komentáre