Nepečená čoko-ovocná tortička bez sladidla

Bez sladkého si neviem predstaviť víkend. Kedysi to boli rôzne kysnuté koláčiky, zákusky s maslovými plnkami a iné dezerty typické pre naše slovenské domácnosti. Čo sa však javí, ako dobré pre naše chuťové poháriky, nemusí byť prospešné pre naše telo. Ja sladkosti robievam veeeľmi často, ale sú troška iné, ako tie naše tradičné. Chutia fantasticky, spokojný je aj môj jazyk aj telo. Tak som aj ja. :)

Chceš vyskúšať tortičku, ktorou nepohrdne ani tvoja návšteva, je hotová za pár minút a taaak dobrá? Je v nej čokoláda aj ovocie. Je svieža, a zároveň výživná. Ideálna po víkendovom obede, teda vlastne po akomkoľvek obede. Odporúčam ti všetkými desiatimi. A neboj sa, že bez cukru nebude sladká, bude až-až :)

 

Čo budeme potrebovať?

 

Na KORPUS:

Cca 10 ks ďatlí (namočené vo vode)

½ hrnčeka pomletých orieškov (ja som použila mandle)

½ hrnčeka jemných ovsených vločiek

4 PL kokosového oleja

 

Na ČOKO vrstvu:

1 rozpustená horká čokoládka s vysokým podielom kakaa

2 PL kokosového oleja

½ šálky kokosu

 

Na OVOCNÚ vrstvu:

200 g tvarohu, ricotty alebo mascarpone

100 g čerstvých malín (prípadne iné bobuľové ovocie)

 

Ako budeme postupovať?

1. Pripravíme si korpus. Ďatle rozmixujeme, pridáme k vločky a oriešky. Ak si chceš pripraviť bezlepkovú verziu, vločky môžeš nahradiť kokosom alebo inými orieškami. Pridáme kokosový olej. Ak by bola hmota veľmi trúsivá, môžeš priliať trošičku vody.

2. Do menšej tortovej formy natlačíme zmes tak, aby držala pokope a šup s ňou do chladničky.

3. Roztopíme si čokoládku s kokosovým olejom. Pridáme kokos a necháme chvíľku vychladnúť.

4. Mierne vychladnutú čoko-zmes nalejeme na korpus a znova ho vrátime do chladničky.

5. Nakoniec rozmačkáme maliny a zmiešame s ľubovoľným tvarohom podľa chuti. Ak potrebuješ krém sladší, môžeš do neho pridať trošku javorového sirupu. Bez neho je však krásne svieži a veeeľmi chutný. :)

6.Ovocnú vrstvu natrieme na čokoládovú. Dozdobíme ovocím a necháme pár hodiniek v chladničke. Ak chceme tortičku rýchlo podávať, stačí ju dať na pol hodinku do mrazničky. Pekne nám stuhne. :)

IMG_4693

IMG_4699

IMG_4707

Prajem radostné chvíle pri dobrom koláčiku a sladký deň aj po spapaní. :)

 

Ďalšie sladké, ale zdravé, pokušenia:

RAW višňová torta od Maťky

Pšenové rezy s tvarohom a ovocím

Zdravá čoko tortička bez výčitiek

Romana Cibulková

Článok bol pridaný dňa 23/05/2015 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyRecepty   |   Autor: Romana Cibulková

Komentáre