Krehký tvarohovo-krupicový koláčik

Tiež si ako malá milovala krupicovú kašu? A keby len v detstve, však :-)? Dokonca si ju vieme pripraviť aj trošku zdravšie, napríklad z kukuričnej alebo pohánkovej krupice. Mňaaam. Čo tak skúsiť ešte vyšší level, pridať do nej poriadnu dávku tvarohu a urobiť z nej efektný koláč? Nielen ty, ale aj tvoje deti sa za touto dobrotou pôjdu “potrhať”. Vyskúšaj sama :-).

Čo budeme potrebovať?

  • 500 g tvarohu
  • 150 g krupice podľa vlastného výberu
  • 350 ml mlieka (plnotučné alebo rastlinné)
  • 4 vajcia
  • 150 g trstinového cukru
  • kôru z citróna a limetky v BIO kvalite (prípadne použi sušené ovocie)
  • 50 g hrozienok

Ako budeme postupovať?

1. Z mlieka a krupice si uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. 100 g cukru si vyšľaháme so žĺtkami, pridáme tvaroh a uvarenú kašu.

2. Z bielok a cukru, ktorý zostal si vyšľaháme sneh a zašľaháme ho do pripravenej tvarohovej zmesi.

3. Na záver pridáme kôru z limetky a citróna. Ja som pridala aj sušené ovocie a oriešky. Pečieme do zlatista pri teplote 180 °. Mne sa piekol asi hodinu, záleží od hrúbky.

fitshaker_blog_tvarohovy_kolac1

fitshaker_blog_tvarohovy_kolac2

fitshaker_blog_tvarohovy_kolac3

fitshaker_blog_tvarohovy_kolac4

Tvarohový koláčik je na svete. Dobrú chuť :-).

 

Ďalšie koláčiky, ktoré by si mala skúsiť:

Šťavnatý koláčik z mrkvy a ananásu

Medovo-orieškový koláč

Voňavá torta z ovsených palaciniek

Patrícia Čeľovská

Článok bol pridaný dňa 02/11/2015 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyRecepty   |   Autor: Patrícia Čeľovská

Komentáre