Hriešne dobrá mrkvová torta s orieškami

Navykla si si piecť a variť zdravo, no teraz prišli veľkonočné sviatky vyžadujúce si ukuchtiť niečo hriešne sladké pre svojich blízkych? Nevzdávaj sa svojej vášne pre zdravý životný štýl! Teraz máš jedinečnú príležitosť ukázať im, že aj z mrkvy, orechov či dokonca bezlepkovej múky sa dá vykúzliť nadýchaný, voňavý, chutný koláčik stvorený presne pre Veľkú noc!

Čo budeme potrebovať na formu s priemerom 25 cm?

  • 6 vajíčok
  • 120 g trstinového cukru
  • 250 g uvarenej mrkvy
  • šťava a kôra z ½ citróna
  • 80 g zomletých orechov (podľa tvojej chuti)
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • 100 g bezlepkovej strúhanky značky Schar (alebo celozrnnej)
  • 60 g bezlepkovej múky Promix Uni alebo Mix C značky Schar (ak nie si celiatik, tak použi špaldovú)
  • 1 lyžičku prášku do pečiva bez fosfátov
  • 200 g kvalitného tvarohu

Ako budeme postupovať?

1. Žĺtky a cukor vymiešame do peny, pridáme vychladenú postrúhanú mrkvu, citrónovú šťavu a postrúhanú citrónovú kôru.

2. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s orieškami, škoricou, strúhankou a s múkou, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva, pridáme k žĺtkom a zamiešame.

3. Cesto vložíme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme približne 30 až 40 minút.

4. Vychladnutú tortu natrieme tvarohom a ozdobíme čerstvo nastrúhanou mrkvou.

bezlepkový mrkvový koláč

mrkový koláč pre bezlepkáčov

zákusok z mrkvy pre bezlepkáčov

bezlepkový zákusok z mrkvy

Dobrú chuť želám :-).

 

Ďalšie sladké dobroty, ktorým neodoláš:

Božské čokoládové cupcaky

Tvarohová bábovka ako od babičky

Cheesecake s čokoládovou polevou

Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 27/03/2016 a zaradený do kategórie: BezlepkovéFitness dezertyReceptyVeľkonočné   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre