Hriešne dobrá čokoládová RAW torta

Čo si upiecť počas tohto (pre mnohých predĺženého) víkendu? Aaa čo tak nepiecť, iba zmixovať, pospájať a je to ;-). Táto čokoládová tortička bude bez pochýb chutiť celej rodine. U nás sa po nej len tak zaprášilo.

 

Ingrediencie:

Korpus:

  • 200g balenie datlí ( napr. z DM drogerie)
  • 1 šálku orechov, napr. vlašských, lieskových, alebo mandlí
  • ¾ šálky kokosu
  • štipku soli

Krém:

  • 4 datle
  • 2 zrelé avokáda
  • 4 banány
  • pol šálky kakaa
  • 4 lyžice medu, príp. javorového sirupu
  • lyžička škorice

 

Postup:

1. Orechy a datle si dáme namočiť do vody (najlepšie na celú noc). Vodu následne zlejeme.

2. Spodok tortovej formy s priemerom 21 cm si vysteliem papierom na pečenie.

3. Urobíme si korpus. V mixéri rozmixujeme orechy, datle a zmiešame. Pridáme kokos, štipku soli a urobíme lepivú hmotu, ktorú natlačíme do tortovej formy.

4. Urobíme si čokoládový krém. V mixéri si zmiešame avokádo, banány a kakao. Vymixujeme ich na hladký krém a pridáme med, škoricu a 4 rozmixované datle. Prisladzujeme podľa chuti. Môžeme dať medu viac, alebo aj menej.

5. Hustý krém vylejeme na korpus, posypeme hoblinkami čokolády, alebo nasekanými orechmi a dáme do chladničky na pár hodín postáť.

 

Prajeme vám dobrú chuť…a napíšte nám koľko minút / hodín vydržala táto úžasná tortička na vašom stole? :-)

Raw_torta_na_blog_fitshaker

Lucia Švaral

Článok bol pridaný dňa 02/05/2014 a zaradený do kategórie: BezlepkovéFitness dezertyRecepty   |   Autor: Lucia Švaral

Komentáre