Geniálny mrveničkový jablkový koláč

Jablkový koláč patrí neodmysliteľne k jeseni a ja robím tento veľmi rada. Je úžasne krehký a geniálne chutí. Ideálny na raňajky s rodinou alebo ako poobedný dezert s kávičkou. Určite ho vyskúšaj, stojí to za to :-)

Čo budeme potrebovať na jablkový koláč?

( s rozmerom 25×20 cm alebo tortovú formu s priemerom 20 cm)

Na mrveničku:

  • 1 šálku špaldovej krupice
  • ¼ šálky cukru (napr. z kokos. kvetov)
  • 1 čl prášku do pečiva s vínnym kameňom
  • 1 čl mletej škorice
  • 110 g masla

Na náplň:

  • 125 g poctivého tvarohu
  • hrsť hrozienok
  • 3-4 jablká
  • škoricu

Ako budeme postupovať?

1. Zo všetkých uvedených surovín vypracujeme drobivé cesto, z ktorého ⅔ namrvíme na malý pekáč vystlaný papierom na pečenie. Na cesto namrvíme tvaroh, prisypeme hrozienka a nastrúhame jablká. Jabĺčka nežmýkame, je lepšie, keď sú šťavnatejšie.

2. Posypeme ich škoricou a namrvíme vrchnú časť cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 20 minút. Koláč je drobivejšej konzistencie, ale je výborný, urobíš ho i bez vajíčka.

postup na jablkový koláč

mrvenička

mrvenička s tvarom_jablkový koláč

fitshaker-blog-mrvenickovy-kolac-jablkovy4

fitshaker-blog-mrvenickovy-kolac-jablkovy6

jablkový koláč

Určite budeš súhlasiť ak poviem, že koláč vyzerá výborne. Určite sa ním zavďačíš všetkým naokolo :-).

 

Sladkú chuť! 

 

Toto by ťa mohlo tiež zaujímať:

Jedno jablko denne zaručí pevné zdravie – dobrá rada alebo mýtus?

Super rýchly “light” jablkový závin z 5 ingrediencií

FIT dezert: Tvarohovo-jablkové pokušenie bez múky

Lucia Súkeníková

Článok bol pridaný dňa 08/10/2016 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyRecepty   |   Autor: Lucia Súkeníková

Komentáre