Geniálny mrveničkový jablkový koláč

Jablkový koláč patrí neodmysliteľne k jeseni a ja robím tento veľmi rada. Je úžasne krehký a geniálne chutí. Ideálny na raňajky s rodinou alebo ako poobedný dezert s kávičkou. Určite ho vyskúšaj, stojí to za to :-)

Čo budeme potrebovať na jablkový koláč?

( s rozmerom 25×20 cm alebo tortovú formu s priemerom 20 cm)

Na mrveničku:

  • 1 šálku špaldovej krupice
  • ¼ šálky cukru (napr. z kokos. kvetov)
  • 1 čl prášku do pečiva s vínnym kameňom
  • 1 čl mletej škorice
  • 110 g masla

Na náplň:

  • 125 g poctivého tvarohu
  • hrsť hrozienok
  • 3-4 jablká
  • škoricu

Ako budeme postupovať?

1. Zo všetkých uvedených surovín vypracujeme drobivé cesto, z ktorého ⅔ namrvíme na malý pekáč vystlaný papierom na pečenie. Na cesto namrvíme tvaroh, prisypeme hrozienka a nastrúhame jablká. Jabĺčka nežmýkame, je lepšie, keď sú šťavnatejšie.

2. Posypeme ich škoricou a namrvíme vrchnú časť cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 20 minút. Koláč je drobivejšej konzistencie, ale je výborný, urobíš ho i bez vajíčka.

postup na jablkový koláč

mrvenička

mrvenička s tvarom_jablkový koláč

fitshaker-blog-mrvenickovy-kolac-jablkovy4

fitshaker-blog-mrvenickovy-kolac-jablkovy6

jablkový koláč

Určite budeš súhlasiť ak poviem, že koláč vyzerá výborne. Určite sa ním zavďačíš všetkým naokolo :-).

 

Sladkú chuť! 

 

Toto by ťa mohlo tiež zaujímať:

Jedno jablko denne zaručí pevné zdravie – dobrá rada alebo mýtus?

Super rýchly “light” jablkový závin z 5 ingrediencií

FIT dezert: Tvarohovo-jablkové pokušenie bez múky

Lucia Súkeníková

Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).
Lucia Súkeníková

Článok bol pridaný dňa 08/10/2016 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyRecepty   |   Autor: Lucia Súkeníková

Komentáre