Fantastický gaštanovo-čokoládový cheesecake

Cheesecake patrí medzi jeden z mojich najobľúbenejších dezertov vôbec. Môžem ho urobiť na milión spôsobov a zaručene bude výborný, a pritom vždy iný. Tentokrát som sa inšpirovala jeseňou a gaštanmi, ktoré obsahujú mnoho živín, vitamíny A a C, veľa kyseliny listovej a mnoho ďalších výhod pre naše zdravie. Doplnila som ho kvalitnou horkou čokoládou a výsledok bol perfektný. Nie som žiadna súkromníčka a preto ti tento recept rada “posuniem”.

Čo budeme potrebovať na formu s priemerom 23 cm?

Na sušienkový základ:

  • 250 g bezlepkových maslových sušienok (môžeš použiť aj ovsené vločky pomleté najemno)
  • 100 g kvalitného masla

Na plnku:

  • 500 g jemného tvarohu
  • 250 g smotanového syru alebo mascarpone
  • 250 g kyslej smotany
  • 250 g gaštanového pyré
  • 3 vajcia
  • 100 g trstinového cukru
  • 100 g kvalitnej horkej čokolády
  • 2 PL kakaa

Ako budeme postupovať?

1. Rozdrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom a zmes pritlačíme na dno formy, a aj na jej okraje.

2. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.

3. Zo všetkých ostatných ingrediencií vymiešame hladký krém, do ktorého pridáme aj vychladnutú vysokopercentnú čokoládu.

4. Plnku vylejeme na sušienkový základ a necháme piecť v teplovzdušnej rúre predhriatej na 130 stupňov po dobu 90 minút.

5. Vyberieme a necháme vychladnúť. Potom umiestnime do chladničky a podávame pekne stuhnutý na ďalší deň.

fitshaker-blog-gastanovy-cokoladovy-cheesecake1

fitshaker-blog-gastanovy-cokoladovy-cheesecake5

Odporúčam vychutnať si tento vynikajúci cheesecake v dobrej spoločnosti, vtedy chutí najlepšie. Koniec koncov, ako všetko. Dobrú chuť :-).

 

 

 

Máš chuť vyskúšať aj iné cheesecaky?:

Nepečený makový cheesecake za pár minút

Božský bezlepkový cheesecake s čokoládovou polevou

Dvojfarebný RAW cheesecake bez výčitiek

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 03/11/2016 a zaradený do kategórie: BezlepkovéFitness dezertyRecepty   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre