Fantastické šišky v raw verzii. S lesným ovocím a kokosom chutia úžasne!

Šišky na rodinné oslavy jednoducho patria. Ak chceš svoju rodinku či priateľov potešiť niečím sladkým a zdravým, vyskúšaj ich raw verziu. Pripravíš ich skutočne jednoducho a rýchlo. Kombinácia mandlí, lesného ovocia a kokosu ťa zaručene dostane! Ideme sa pustiť do prípravy? 

Prečo práve raw dezert?

Pretože mlsať sa dá aj zdravo! Áno, krémeše či punčové rezy sú klasika. Ak sa ale snažíš dosiahnuť postavu snov, musíš sa ich vzdať. Takéto zbytočné cukry ťa na pár minút potešia, ale tvoje telo ti veru nepoďakuje. Hladina cukru po klasickej sladkej dobrote prudko vystrelí a ešte prudšie potom klesá. A výsledok? Budeš podráždená, nesústredená, zhorší sa ti pleť, priberieš a o zvýšenom riziku vzniku závažných chorôb radšej ani nehovorím.

Raw dezert, na druhej strane, neobsahuje žiadne pridané rafinované cukry. Nie je to však len o cukre – nemusíš sa báť ani lepku či laktózy, na ktoré má v dnešnej dobe intoleranciu stále viac a viac ľudí. Plusom je aj nižší obsah nezdravého tuku, cholesterolu a sodíka. Veľká výhoda sladkých raw pochúťok je však aj tá, že ich nezješ veľa. Suroviny, z ktorých sa vyrábajú, obsahujú totiž toľko vlákniny, že ťa zasýtia takmer ako jedno hlavné jedlo. A ako vôbec chutia raw dezerty? Jednoducho úžasne! Poď sa o tom presvedčiť sama.

Čo budeme potrebovať na 8 ks?

  • 50 g mandlí v šupke
  • 150 g sušených datlí bez kôstok
  • 30 g sušených hrozienok
  • 60 g strúhaného kokosu
  • 50 g kešu orieškov
  • 20 g sirupu agáve
  • 1 citrón
  • 50 g mrazeného lesného ovocia (v sezóne akékoľvek čerstvé sezónne ovocie)
  • 20 g kakaového masla (príp. kokosového oleja, avšak chutnejšie je to s kakaovým maslom)
  • 50 ml vody
  • štipku soli

 

Ako budeme postupovať?

Príprava šišiek:

1. Deň pred prípravou namočíme mandle do nádoby s vodou a uložíme do chladničky.

2. V deň prípravy mandle prepláchneme a zbavíme šupky.

3. Mandle, datle, hrozienka, kokos a štipku soli v mixéri rozmixujeme na jemnú hmotu. Trošku kokosu na ozdobenie odložíme bokom.

4. Jemnú hmotu preložíme do misy a ručne miesime.

5. Z hmoty tvarujeme šišky, do ktorých z vrchu vyhĺbime dierku na plnku.

Príprava plnky:

1. Deň pred prípravou kešu oriešky prepláchneme, ponoríme do nádoby s vodou a uložíme do chladničky.

2. V deň prípravy oriešky opäť dobre prepláchneme.

3. Odšťavíme citrón, rozpustíme kakaové maslo (maximálne pri teplote 42 stupňov) a rozmrazíme mrazené lesné ovocie.

4. Kešu oriešky, šťavu z citróna, rozmrazené ovocie a kakaové maslo vložíme do mixéra.

5. Pridáme agáve sirup, vodu a štipku soli.

6. Mixujeme, kým nevytvoríme krémovú plnku.

7. Šišky naplníme ovocnou plnkou a ozdobíme strúhaným kokosom.

 

Tip: Z týchto šišiek vieme veľmi jednoducho vytvoriť šišky kakaové, a to pridaním lyžičky kakaového prášku do hmoty. Pozor! Kakaový prášok je relatívne horký, tak aby sme to s ním moc neprehnali.

raw fasiangove sisky

raw fasiangove sisky

recept na zdrave sisky na fasiangy

Prajem ti dobrú chuť a zdravé mlsanie sladkej a výživnej dobroty! :-) 

 

 

Tipy na chutné raw dezerty na každú príležitosť: 

Torta plná vysoko nutričných ingrediencií? RAW višňová torta od Maťky

Božské RAW guľky. Stačia ti 3 ingrediencie!

Dvojfarebný RAW cheesecake bez výčitiek

Nájdeš nás:

Miška a Tomáš

Za spoločnosťou PurePure sa skrývame my - Miška a Tomáš. Obaja sa dlhodobo snažíme primäť ľudí k zdravšiemu životnému štýlu, ktorý je v dnešnej uponáhľanej dobe nesmierne dôležitý. Miška ako bývalá fitneska, trénerka a výživová poradkyňa dohliada na to, aby naše produkty mali tie správne výživové parametre a boli pripravené vždy z tých najlepších surovín. Tomáš je kreatívec – vymýšľa nové recepty a stará sa o dokonale estetický vzhľad všetkých výtvorov. Snažíme sa o netradičné prevedenie tradičných a obľúbených jedál a dezertov, aby sme vám ukázali, že aj zdravé môže byť chutné. Každý jeden recept máme odskúšaný na vlastnej koži! Inšpirovať sa môžete na našom Facebooku aj Instagrame.
Miška a Tomáš
Nájdeš nás:

Článok bol pridaný dňa 15/03/2017 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyRAW surová stravaRecepty   |   Autor: Miška a Tomáš

Komentáre