Domáce špaldové rožky, ktoré zvládneš aj ty!

Najlepšie a najzdravšie raňajky sú tie, ktoré si od základu urobíš sama doma v kuchyni. Keďže receptov na skvelé pečivo nie je nikdy dosť, prinášame ti jeden na úžasné, celozrnné špaldové rožky. Famózne chutia s domácim džemom a kvalitným maslom. Na vykročenie do nového dňa ako vyšité :-)!

Čo budeme potrebovať na 8 ks?

  • 250 ml vlažnej vody
  • 2 lyžice oleja
  • 1 a ½ lyžičky soli
  • 1 lyžičku trstinového cukru
  • 1 a ½ šálky bielej hladkej špaldovej múky
  • 1 a ½ šálky celozrnnej hladkej špaldovej múky
  • 2 lyžice ľanových semienok
  • ½ kocky droždia (ako alternatívu použi 100 g kvásku)

Ako budeme postupovať?

1. Všetky suroviny vložíme do misy alebo domácej pekárničky v uvedenom poradí a vypracujeme hladké cesto. Nenechávame cesto nakysnúť, ale rovno z neho urobíme rožky. Cesto si rozdelíme na dve časti a každú z nich vyvaľkáme do kruhu.

2. Potom nožom kruh prerežeme pozdĺž a vodorovne, aby nám vznikli 4 časti. Každú z nich zavinieme od kraja do stredu, teda od širšej časti k cípu. Všetky rožky uložíme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie a prikryjeme utierkou. Počkáme, kým rožky nakysnú, v závislosti od teploty v miestnosti je to 20-50 minút.

3. Keď sú rožky nakysnuté, odstránime utierku a vložíme ich do vyhriatej rúry na 180 stupňov na asi 15-20 minút. Po upečení necháme rožky vychladnúť a podávame spôsobom, aký nám len príde na myseľ.

fitshaker-blog-spaldove-rozky2

fitshaker-blog-spaldove-rozky4

Dôvodov, prečo sa tešiť na ráno nikdy nie je dosť a tento recept k nim určite patrí. Tak si ho vychutnaj a vykroč do nového dňa s úsmevom na tvári :-)!

Vyskúšaj aj tieto recepty na raňajkové dobroty:

Domáci špaldovo-ražný chlebík s chrumkavou kôrkou

Chrumkavý 100 %-tne čistozrnný chlebík aj pre začiatočníkov

Tie najlepšie lievance s ricottou a ovocím

Lucia Súkeníková

Článok bol pridaný dňa 11/09/2016 a zaradený do kategórie: PečivoRaňajkyRecepty   |   Autor: Lucia Súkeníková

Komentáre