Domáca zmrzlina bez výčitiek. Stačia ti len 2 ingrediencie!

Leto a zmrzlina sú ako 2 nerozlučiteľné dvojičky, ktoré jednoducho patria k sebe. Veru, čo lepšie osvieži v takýchto horúčavách? No kupovaná zmrzlina v stánkoch je plná cukru a umelých látok… Prečo si teda škodiť, keď si môžeš doma pripraviť svoju vlastnú? Zdravú zmrzlinu bez zrniečka cukru a len z dvoch ingrediencií. K tomu je ešte aj vegánska! Príchuť záleží len na tebe – ja som zvolila jednu ovocnú, a to marhuľovú a druhú čokoládovú s mandľami. Tak teda smelo do toho :-).

Čo budeme potrebovať?

1. Marhuľová zmrzlina

  • 1 banán
  • 5 malých marhúľ

2. Čokoládovo–mandľová zmrzlina

  • 1 banán
  • 2 lyžice kakaa
  • hrsť mandlí

Ako budeme postupovať?

1. V prvom rade si nakrájame oba banány na kolieska a osobitne odložíme do mrazničky. To isté spravíme aj s marhuľami. Ak máš menej výkonný mixér, nasekaj ovocie na úplne malé kúsky, aby sa ľahšie rozmixovalo.

2. V mrazničke necháme približne 10 hodín, a ak sa chceme zbaviť kryštálikov, ktoré sa v mrazničke tvoria, pravidelne premiešavame.

3. Ak si sa rozhodla vyskúšať marhuľovú, vyber z mrazničky banán a marhule a spolu ich vysyp do mixéra. Mixujeme, kým nevznikne úplne hladký krém. Podávame okamžite.

4. Ak si si vybrala čokoládovú, rozmixuj banán na hladkú zmes a potom pridaj 2 lyžice kakaa a nasekané mandle. Zmixujeme a podávame s posypanými mandľami.

fitshaker-blog-veganska-zmrzlina1

fitshaker-blog-veganska-zmrzlina2

zmzrka1

 

fitshaker-blog-veganska-zmrzlina4

zmrzka2

 

Dobrú chuť želám :-).

 

Ďalšie tipy na ľadové pokušenie:

Banánovo-kokosová zmrzka bez laktózy

Poctivá jahodová zmrzlinka

Nanuky na 2 spôsoby

Nela Juričová

Článok bol pridaný dňa 01/08/2016 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéFitness dezertyRecepty   |   Autor: Nela Juričová

Komentáre