Domáca jahodová zmrzlinka bez výčitiek

Konečne je tu ten čas v roku, kedy teploty vystúpia tak vysoko, že je takmer povinnosťou dopriať si šťavnatú, chladivú mňamku v podobe sviežej, ovocnej zmrzliny. Aj keď sa snažíme žiť zdravším životným štýlom, neznamená to, že sa musíme vzdať zmrzliny nadobro. Poviem vám, nie je nič jednoduchšie ako si doma pripraviť sladkú, ovocnú zmrzlinu, v ktorej nájdete iba telu prospešné potraviny a žiadne umelé náhrady, ani éčka. Iba ovocie, prírodné sladidlo a prírodný jogurt (alternatíva kokosové mlieko). Príprava vám zaberie pár minút a chladí sa pár hodín. Ale výsledok stojí za to, a hlavne je to dezertík bez výčitiek. Tak čo, presvedčila som vás a cez víkend robíte domácu zmrzlinu aj vy? :)

Čo budeme potrebovať?

  • 400 g mrazených jahôd (alebo aj mrazené maliny)
  • 1 veľký banán
  • 1 PL medu alebo agáve (podľa chuti)
  • 1 ČL vanilkový extrakt
  • 200 g grécky biely jogurt (môžeme nahradiť aj kokosovým mliekom – hustou časťou)

Ako budeme postupovať?
1. Najprv rozmixujeme mrazené jahody v mixéri na drobné kúsky a pridáme nakrájaný banán, vanilkový extrakt, med (agáve) a jogurt – všetko poriadne premiešame.

2. Necháme v mrazničke približne 2-3 hodiny a občas premiešame (asi každých 20 minút).

Podávame. Z uvedenej dávky máme asi 4 porcie zdravej domácej zmrzky. :)

fitshaker_blog_jahodova_zmrzlina2

fitshaker_blog_jahodova_zmrzlina1

fitshaker_blog_jahodova_zmrzlina3

Mňaaam. Prajem vám sladké chvíle pri ľadovom pokušení. :)

 

Viac z mojej kuchyne:

Zelené smoothie – elixír zdravia

Višňová RAW tortička

Mrkvové cookies plné lásky

 

Marta Marčáková

V bežnom živote právnička, no mojou skutočnou vášňou je písanie o sladkom živote v kuchyni a fotenie mojich výtvorov. Som zakladateľkou foodblogu The Story of a Cake. Hoci neskutočne milujem všetko sladké, riadim sa tým, že v živote aj v stravovaní je potrebná rovnováha, a preto často volím zdravšie alternatívy nielen v pečení ale aj varení a snažím sa používať len kvalitné suroviny.
Marta Marčáková

Článok bol pridaný dňa 05/06/2015 a zaradený do kategórie: BezlepkovéFitness dezertyRecepty   |   Autor: Marta Marčáková

Komentáre