Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Daj vírusom zbohom! S týmito zemiakmi ako od babičky

Ako sa obrniť proti vírusom, ktoré na nás útočia z každej strany? Predsa tým správnym jedlom! To, čo jeme totiž, buď podporí vznikajúcu chorobu, alebo ju zahubí. Naservírujme si preto obed alebo večeru plnú prírodných bojovníkov. Mojím favoritom je rozhodne kyslá kapusta. Obsahuje vzácne probiotiká a vitamíny, ktoré dokonale posilnia obranyschopnosť a očistia naše telo od škodlivín. A navyše, pomáha aj pri chudnutí. Dopraj si poriadnu dávku v tomto fantastickom recepte :-).
Čo budeme potrebovať na 3-4 porcie?

  • 3-5 stredne veľkých zemiakov uvarených v šupke

  • 1 cibuľu

  • 100 g húb (šampiňóny alebo sezónne huby)

  • vybranú zeleninu (papriku, paradajky, hrášok, ...)

  • kúsok masla/kokosového oleja či olivového oleja

  • 300 - 450 g kyslej kapusty

  • 1 kyslú smotanu


Ako budeme postupovať?
1. Nakrájame si cibuľku, huby a zeleninu, na ktorú máme chuť. Na masle alebo oleji si opražíme cibuľku, pridáme huby, zeleninu a chvíľu pražíme.
2. Pridáme uvarené zemiaky, ktoré sme si ošúpali a nakrájali na kocky.
3. Keď sú zemiačiky opražené tak, ako máme radi, pridáme kyslú kapustu a hneď odstavíme.
4. Môžeme podávať s kyslou smotanou.
fitshaker_blog_bomba_na_imunitu3
 
fitshaker_blog_bomba_na_imunitu4
 
zemiacky
A bojovník proti chorobám je pripravený zasiahnuť. Prajem dobrú chuť :-).
Ďalšie tipy na recepty, ktoré ti zachutia:
Quinoa rizoto s dubákmi
Zapekaná cuketa s olivami
Hlivová bomba s kyslou kapustou
Patrícia Čeľovská
Redaktor vo Fitshaker

Od svojho detstva obľubujem varenie, pečenie a rôzne domáce práce. V mojich 15-tich rokoch som vážila dosť veľa. A vzhľadom na môj veka bola moja kondícia na veľmi nízkom bode, nehovoriac o tom, že moje zdravie na tom tiež nebolo najlepšie. V tom čase som si povedala dosť a zmenila som svoj život od základov. Všetko sa to začalo samotným prístupom k mnohým okolnostiam. Snažila som sa nebyť lenivá a mať viac pohybu. Postupne som si upravovala aj jedálniček, ktorý do dnes obsahuje viac ovocia, zeleniny, vlákniny, zdravých tukov a podobne. Takýto systém sa mi úspešne darí udržiavať už pár rokov, vlastne, nie je to o udržiavaní, je to už celé o zvyku. Počas tohto obdobia sa mi podarilo schudnúť cca 20 kilogramov. Teraz sa cítim zdravšie, veselšie a všeobecne lepšie. Robím to čo ma tak baví a to je fotografovanie a príprava rôznych jedál.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.