Čokoládovo-kokosové tajomstvo

Keď mi mamina povedala, že cez víkend budeme robiť koláčik, ktorý videla v jeden relácií, prevrátila som očami. Vedela som, že s veľkou pravdepodobnosťou to nič zdravé nebolo. Mala som pravdu. Avšak skúsili sme ho urobiť na zdravší spôsob a všetky nezdravé ingrediencie (ako biela múka, biely cukor, sladká čokoláda, kompót) sme vymenili za zdravšie varianty. A bol z toho naozaj skvelý koláč! Odporúčam vyskúšať ;-).

Pripravte si:

  • Hrnček špaldovej múky
  • Hrnček cukru z kokosových kvetov, príp. trstinového cukru
  • Hrnček a pol strúhaného kokosu
  • Hrnček mlieka
  • Pol hrnčeka olivového oleja
  • 2 lyžice kakaa
  • Prášok do pečiva (z predajne DM, alebo z bio obchodu)
  • 2 vajcia
  • Polku čerstvého ananásu, jednu mandarínku, polku banánu…resp. ovocie aké máte doma
  • 1 kvalitnú horkú čokoládu
  • Kokosový olej, príp. maslo

Ako na to:

1. Trúbu si vyhrejeme na 170 stupňov.

2. Vyšľaháme vajíčka s cukrom, postupne pridáme mlieko, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva, kokos a všetko spolu zamiešame.

3. Plech si vystelieme papierom na pečenie, alebo vymastíme.

4. Jednu polovicu cesta vylejeme na plech a poukladáme naň ovocie nakrájané na kúsky.

5. Druhú polovicu zmiešame s kakaom, zalejeme ňou vrstvu ovocia a pečieme zhruba 35 minút.

6. Po upečení koláč polejeme čokoládovou polevou, ktorú si urobíme z čokolády a kokosového oleja v parnom kúpeli.

Dobrú chuť a nezabudnite sa s týmito dobrôtkami podeliť aj so svojimi známymi!

kolacik-od-lucky-cucoriedky-2

Lucia Švaral

Spoluzakladateľka, inštruktorka a redaktorka vo Fitshaker
Som inštruktorkou rôznych skupinových cvičení, trénerkou a výživovou poradkyňou. Rada trávim hodiny nielen v telocvični, ale aj na čerstvom vzduchu a v kuchyni. Prostredníctvom mojich článkov by som ťa chcela "chytiť za ruku" a ukázať ti zdravšiu a lepšiu cestičku, po ktorej môžeš ísť. Budeš sa na nej cítiť fantasticky. Sľubujem :-).
Lucia Švaral

Článok bol pridaný dňa 30/03/2014 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyRecepty   |   Autor: Lucia Švaral

Komentáre