Chrumkavé špaldové žemličky

Vynikajúce pre všetkých, ktorí si chcú pripraviť poctivé domáce pečivo. Sú mäkučké a vydržia niekoľko dní. Ideálne s maslom a s letnou zeleninkou. Napríklad aj na cesty, dovolenky, či túry. P.S. podobajú sa na kaiserky z Tesca, ale sú oveľa, naozaj oveľa zdravšie :-).

Potrebujeme:

  • 375 g hladkej špaldovej múky
  • 45 g jemných špaldových vločiek
  • 1 balíček prášku do pečiva bez fosfátov
  • 250 g tvarohu (t.j. jeden téglik)
  • 1 vajce (najlepšie domáce)
  • 100 ml acidofilného mlieka
  • 100 ml oleja (olivového alebo kokosového bez príchute v tekutom stave)
  • štipku trstinového cukru
  • pol lyžičky himalájskej soli
  • slnečnicové semienka, ľanové, sezamové, príp. lieskovce

Ako na to?

1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.

2. V miske zmiešame múku, vločky a prášok do pečiva.

3. V druhej miske zmiešame tekuté ingrediencie- tvaroh, vajíčko, acidofilné mieko, olej, cukor a soľ.

4. Do múkovej zmesi pridáme tekutú zmes a vymiesime cesto.  Na záver môžeme do cesta pridať semienka, príp. oriešky.

5. Z cesta vytvarujeme 12 bagetiek. Vrch bagetky môžeme opäť posypať semienkami.

6. Pečieme 25-30 minút.

Dobrú chuť :-)

fitshaker-spaldove-zemlicky

fitshaker-spaldove-zemlicky-2

fitshaker-spaldove-zemlicky-3

Lucia Švaral

Spoluzakladateľka, inštruktorka a redaktorka vo Fitshaker
Som inštruktorkou rôznych skupinových cvičení, trénerkou a výživovou poradkyňou. Rada trávim hodiny nielen v telocvični, ale aj na čerstvom vzduchu a v kuchyni. Prostredníctvom mojich článkov by som ťa chcela "chytiť za ruku" a ukázať ti zdravšiu a lepšiu cestičku, po ktorej môžeš ísť. Budeš sa na nej cítiť fantasticky. Sľubujem :-).
Lucia Švaral

Článok bol pridaný dňa 23/07/2014 a zaradený do kategórie: PečivoRaňajkyRecepty   |   Autor: Lucia Švaral

Komentáre