Čo potrebujeme na prípravu?
- kvalitnú, minimálne 70%-nú horkú čokoládu,
- ovocie, ktoré máme akurát k dispozícii (ja som použila ananás, mandarínky, biele hrozno, kiwi, hrušky, jablká, jahody, čučoriedky a banán),
- na prípadné posypanie nasekané orechy, mandle alebo kokos.
Ako na to?
1. Očistíme a pripravíme ovocie (napríklad aj do rôznych tvarov – srdiečká, kvety, písmená ....).
2. Ovocie následne striedavo napichujeme na špízové ihly.
3. Nad parou v miske roztopíme čokoládu polámanú na menšie kúsky a pripravené ovocie polejeme pripravenou čokoládou.
4. Podľa potreby posypeme nasekanými orieškami, mandľami alebo kokosom a necháme v chlade stuhnúť.
5. Podávame s obrovskou porciou lásky.
Som nadšencom zdravého životného štýlu a rada hľadám nové inšpirácie a teórie z tejto oblasti, ktoré hneď skúšam aplikovať v "praxi" - v kuchyni, cvičení, nákupoch... Najlepšie sa cítim v prírode (prechádzky so psom, behanie, bicyklovanie), kde sa vždy nadopujem pozitívnou energiou.