ČOKOLÁDOVÉ BROWNIES
Čo potrebujeme na prípravu?
- 2 šálky namočených datlí,
- 1/4 šálky kakaového prášku,
- 1 a ¼ šálky vlašských orechov,
- 1 šálku naklíčenej a usušenej pohánky,
- 3 PL kokosového oleja,
- 2 PL javorového sirupu,
- 1 ČL vanilkového prášku,
- ½ ČL škorice,
- štipku soli.
Na čokoládovú polevu:
- ½ šálka kokosového oleja,
- ¼ šálka javorového sirupu,
- ¼ šálka kakaového prášku,
- 2 ČL vanilkového prášku,
- štipka soli.
Ako na to?
1. Najprv zmixujeme usušenú naklíčenú pohánku a 1 šálku vlašských orechov na múku.
2. Do kuchynského robota dáme pohánkovú múku, pomleté vlašské orechy, vanilku, škoricu, kakaový prášok a zmixujeme.
3. Potom pridáme namočené datle. Mixujeme až sa všetko spolu lepí a vznikne jedna hmota.
4. Na záver pridáme kokosový olej.
5. Celú zmes dáme do misky.
6. Posekáme ¼ šálky vlašských orechov na malé kúsky,primiešame k zmesi a poriadne premiešame.
7. Nachystáme si misku približne 20 x 10 cm, dáme do nej brownies a dáme chladiť. Medzitým si nachystáme čokoládovú polevu.
8. Dáme roztopiť kokosový olej a v miske zmiešame všetky prísady. Chvíľu počkáme, kým čokoláda trochu stuhne, prípadne ju môžeme dať nachvíľu do chladu. Potom opäť poriadne premiešame, dáme na brownies.
9. Koláčik dáme do chladničky na 2-3 hodiny, alebo na 30 minút do mrazu a potom podávame.
Autorka receptu: Miroslava Janigová. Viac o nej nájdete na jej blogu www.zivotjezmena.sk
Cvičenie, zdravá strava, pozitívne myslenie...a cestovanie. To sú moje piliere, na ktorých stojí šťastný život. A presne o týchto témach by som rád raz za čas prispel nejakým článkom :-).