Čo budeme potrebovať?
Cesto:
- 150 gramov špaldovej celozrnnej múky
- 1 vajce
- 1 lyžicu medu
- ½ hrnčeka vody
Krém:
- 500 gramov jemného tvarohu
- 150 gramov bieleho jogurtu
- 2 a ½ lyžice medu
- 130 gramov kokosu
- 1 vajce
- trocha ovsených vločiek a kvalitného kakaa
- 100 gramov malín, ríbezlí alebo iného ovocia, ktoré nájdeš v záhrade :-)
Ako budeme postupovať?
1. Zmiešajte múku s rozšlahaným vajíčkom a medom. Ak je potrebné aj vodou, aby cesto poriadne držalo dokope. Cesto rozvaľkáme a premiestnime na plech.
2. Rúru si vyhrejte na 170 stupňov. Zmiešame tvaroh s jogurtom, vajíčko s medom, a to následne pridáme do tvarohu. Prisypeme kokos, ale miešame pomaly a jemne.
3. Polovicu krému natrieme na cesto a posypeme ovsenými vločkami spolu s kakaom.
4. Na to nanesieme zvyšok krému, aby sme ovsené vločky nenarušili a posypeme ovocím. Dáme piecť na 20-25 minút a po vybratí necháme vychladnúť, aby krém poriadne stuhol.
5. Nakoniec posypeme výdatnou dávkou čerstvého ovocia :-)
Ďalšie sladké dobrôtky, ktoré nemôžeš prehliadnuť:
Božské RAW guľky z 3 ingrediencií
Nepečená makovo-tvarohová torta s čerešňami
Bezlepková kakaová bábovka plná ovocia
Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.