Už len hurá do pečenia :-).
Čo budeme potrebovať?
- 2 hrnčeky na múku pomixovaných ovsených vločiek
- ½ hrnčeka pomletých orechov
- 3 lyžice nesladeného kakaa
- 20 g horkej čokolády
- ½ hrnčeka medu
- 5 lyžíc kokosového oleja
- 3 lyžice ľanových semienok
- 150 ml vody
- 3 hrušky
- štipka škorice
Ako budeme postupovať?
1. Pomleté ľanové semienka zalejeme 150 ml vody a necháme odstáť cca 10 minút, aby napučali a mohli sme ich použiť namiesto vajíčka.
2. Roztopíme horkú čokoládu a všetko okrem čokolády a kokosového oleja zmiešame dokopy. Podľa potreby pridáme vodu alebo mlieko. Po cca 15 minútach primiešame roztopenú čokoládu a kokosový olej.
3. Cesto vylejeme do tortovej formy. Hrušky nakrájame na kocky a poukladáme ich na cesto. Nakoniec ešte koláč posypeme škoricou. Pečieme na 180 stupňoch cca 40 minút.
Ďalšie recepty zo sezónneho ovocia:
Bezlepková kakaová bábovka plná ovocia
Super rýchly slivkovo-makový koláčik
Pšenový koláčik so slivkami a jabĺčkami
Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.