Čo budeme potrebovať na tortu s priemerom 24 cm?
- 2 popučené banány
- 6 lyžíc kvalitného mlieka
- 6 lyžíc špaldovej múky (pokiaľ si celiatik, použi múku Promix UNI bezlepkovú)
- 3 vajíčka
- 2 lyžice hnedého cukru (voliteľné)
- 1/2 balíčka prášku do pečiva bez fosfátov
Na polevu:
- 100 gramov horkej čokolády (min. 72 %)
- 3 banány
Ako budeme postupovať?
2. Múku spolu s kypriacim práškom po lyžiciach pridávame do tekutej hmoty a stále miešame.
3. Malo by nám vzniknúť celkom husté cesto, ktoré vylejeme do plastovej formy na pečenie a umiestnime do mikrovlnnej rúry.
4. "Pečieme" približne 5 až 6 minút. Ak chceš použiť klasickú rúru, cesto treba piecť pri 180 stupňoch asi 20 - 25 minút. Potom formu vytiahneme, korpus vyklopíme a necháme vychladnúť.
5. Medzitým si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, ktorú potom rovnomerne rozlejeme po korpuse.
6. Pokiaľ chceš vrch torty ozdobiť, stačia ti na to len banány a formička na vykrajovanie. Banány najprv pozdĺžne prekrojíme a potom vykrajujeme požadovaný tvar formičkou (ja som robila zajačikov).
7. Na záver už len banánových zajačikov umiestnime na vrch torty. Aby nám nezhnedli, pokvapkáme ich citrónovou šťavou.
8. Čokoládu necháme stuhnúť a potom servírujeme. Ale pokiaľ si nedočkavá, degustovať ju môžeš aj hneď. Chutí výborne.
Ďalšie sladké dobroty, ktoré ti zachutia:
Čoko-cviklový koláč s domácim džemom
Fitness perník so škoricovým krémom
Tvarohovo-jablkové pokušenie bez múky
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.