Čo budeme potrebovať na plech s rozmermi 20 x 30 cm?
Na cesto:
- 4 vajíčka
- 150 g strúhaného kokosu
- 7 PL medu
Na krém:
- 3 PL domáceho džemu
- 200 ml mlieka
- ½ BIO vanilkového pudingového prášku
- 2 PL medu
- 1 PL kakaa
- 100 g kvalitného masla
Na polevu:
- 40 g horkej čokolády
- 1 lyžicu masla
- 100 ml mlieka
Ako budeme postupovať?
1. 4 bielka vyšľaháme na tuhý sneh a pridáme 7 lyžíc medu. Ďalej poriadne šľaháme, kým zmes nie je dobre hustá.
2. Pridáme strúhaný kokos a zľahka zmiešame.
3. Zmes rozotrieme rovnomerne na plech a dáme piecť na 20 minút pri 180 stupňoch.
4. Keď upečené cesto vychladne, natrieme naň domáci džem.
5. Puding uvaríme v mlieku, bez medu. Necháme ho vychladnúť.
6. Následne dáme do misky 3 žĺtka, 2 lyžice medu a 1 lyžicu kakaa. Šľaháme dohusta nad parou, odstavíme z ohňa a miešame do vychladnutia.
7. V jednej mise vyšľaháme maslo a postupne pridáme puding a takisto aj druhú zmes. Vyšľaháme a natrieme na koláč.
8. Nad parou roztopíme čokoládu spolu s maslom a mliekom a polejeme ju na celý povrch koláča. Necháme stuhnúť v chladničke.
Ďalšie hriešne dobré koláčiky nájdeš aj v našej novej kuchárke Z fitka do kuchyne Špeciál. Nechaj sa inšpirovať!
Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.