Ingrediencie na 2 plechy:
- 500g špaldovej múky
- 250 ml mlieka
- 2 žĺtky
- 40 g trstinového cukru
- 1 kocka droždia
- 50 g masla
- štipka soli
- hustejší domáci lekvár
Ako na to:
1. Zmiešame všetky ingrediencie okrem lekváru. Ten si necháme na plnku.
2. Zo zmiešaných ingrediencií vytvarujeme pevné cesto, ktoré odložíme kysnúť na teplé miesto (30 minút).
3. Po kysnutí cesto rozdelíme na 3 časti, vyvalkáme a pohárikom povykrajujeme.
4. Na polovičku povykrajovaného cesta dáme lekvár a druhými polovičkami ich prikryjeme a postláčame. Naplnené buchtičky necháme opäť kysnúť (cca 20 minút).
5. Plech si vystelieme papierom na pečenie, poukladáme buchtičky a vložíme do trúby vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme 15 minút.
Prajeme dobrú chuť! :-)
Som inštruktorkou rôznych skupinových cvičení, trénerkou a výživovou poradkyňou. Rada trávim hodiny nielen v telocvični, ale aj na čerstvom vzduchu a v kuchyni. Prostredníctvom mojich článkov by som ťa chcela "chytiť za ruku" a ukázať ti zdravšiu a lepšiu cestičku, po ktorej môžeš ísť. Budeš sa na nej cítiť fantasticky. Sľubujem :-).