Osviežujúce jahodové tortičky bez pečenia

Počas horúcich letných dní sa nikomu nechce dlhé hodiny vypekať. Preto mám pre teba tip na RAW dezertík, ktorý ti nezaberie veľa času a je plný samých výživných surovín. Skvelé je, že si ho môžeš sama pretvoriť podľa zásob v špajzi. Kešu oriešky môžeš vymeniť za vlašské alebo mandle, sušené ďatle za hrozienka, slivky, figy a jahody za iné bobuľové ovocie, ktorého máš plnú záhradku. Priprav si osviežujúce tortičky presne podľa tvojej chuti :-).

Sezóna jahôd vrcholí a bol by hriech nevyužiť posledné zbery na sladkú pochúťku. Vedela si o tom, že jahody obsahujú nízky obsah cukru a preto nám neurobia “šarapatu” s postavou? Alebo to, že sú plné vitamínov B, C, kyseliny listovej a železa? Podporujú metabolizmus, trávenie, látkovú výmenu a chránia mozog. A ako bonus, chutia famózne. Dopraj si ich napríklad v tomto recepte :-).

6933577400_6ceccfcf70_z

Čo budeme potrebovať na 8 porcií?

Korpus:

  • 1 šálka orieškov – môže byť aj mix (lieskovce, kešu, para a vlašské orechy)
  • 1 šálka strúhaného kokosu
  • 1/2 šálky ďatlí alebo hrozienok
  • 2 PL kokosového oleja
  • kakao alebo kvalitná horká čokoláda (nemusí byť)
  • med alebo iné sladidlo podľa chuti (nemusí byť)

Plnka:

  • 1 šálka pomixovaných jahôd
  • 1/2 šálky rozmixovaných kešu orieškov
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 2 PL kokosového oleja

Ako budeme postupovať?

1. Oriešky a ďatle (alebo hrozienka) necháme namočené v studenej vode pár hodín (ideálne aj celú noc). Ingrediencie na korpus spolu rozmixujeme dohladka (lepšie je mixovať oriešky samostatne a ostatné suroviny pridať neskôr).

2. Pripravenú korpusovú hmotu poriadne natlačíme  do pripravených silikónových košíkov na muffiny približne do výšky 1 cm.

3. Ingrediencie na prípravu plnky spolu rozmixujeme a rozdelíme na natlačený korpus. Vložíme na pár hodín do chladničky a môžeme servírovať spolu s čerstvým ovocím  :-).

fitshaker_blog_jahodové_torticky1

fitshaker_blog_jahodové_torticky2

fitshaker_blog_jahodové_torticky3

RAW dezertík je na svete. Dobrú chuť :-)

 

Ďalšie tipy na nepečené dobroty:

Božské RAW guľky! Stačia ti 3 ingrediencie

Ovocný RAW koláčik, ktorý ťa dostane do formy

Nepečená makovo-tvarohová torta s čerešňami

Petra Ryšková

Redaktorka vo Fitshaker
Som nadšencom zdravého životného štýlu a rada hľadám nové inšpirácie a teórie z tejto oblasti, ktoré hneď skúšam aplikovať v "praxi" - v kuchyni, cvičení, nákupoch... Najlepšie sa cítim v prírode (prechádzky so psom, behanie, bicyklovanie), kde sa vždy nadopujem pozitívnou energiou.
Petra Ryšková

Článok bol pridaný dňa 11/07/2015 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyRAW surová stravaRecepty   |   Autor: Petra Ryšková

Komentáre