Jednoduchý recept na pečené gaštany v rúre: tip na zdravý snack

Na túto jesennú pochúťku sa teším každý rok :-). Gaštany sa pýšia obrovskými benefitmi, keďže obsahujú množstvo vitamínov, napr. C, ktorý je v gaštanoch zastúpený takmer rovnako ako v citrusovom ovocí a zároveň je mimoriadne potrebný v tomto sychravom období.

Vďaka tanínu, ktorý sa v nich nachádza, sú zároveň cennými antioxidantmi a môžu ich naplno vychutnať aj „bezlepkáči“ :-).

Čas prípravy: 25 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 400 g jedlých gaštanov
  • himalájsku alebo morskú soľ

Ako budeme postupovať?

1. Rúru rozohrejeme na 200-220 ˚C.

2. Gaštany uložíme na plech a opatrne narežeme na oblej strane do viac než polovice, príp. na krížik. Gaštany posypeme himalájskou soľou a pečieme narezané smerom nahor cca 20-25 minút.

3. Po vytiahnutí z rúry ich prikryjeme na 10 minút utierkou, aby sa sparili a následne ľahšie šúpali.

pečené gaštany recept

 

pečené gaštany v rúre

 

recept na pečené gaštany

Gaštany výborne chutia s teplým čajíkom alebo pohárom dobrého vínka.

Želám krásne jesenné dni :-)!

 

Ďalšie skvelé recepty na rôzne fit jedlá nájdeš v našich knihách:

fit recepty

 

Ak máš rada chuť gaštanov, pochutnaj si aj na:

Výborná a krehká gaštanová torta úplne bez múky

Fantastický gaštanovo-čokoládový cheesecake

Nepečené gaštanové lámané rezy s banánom

Baja Amarante

Článok bol pridaný dňa 13/11/2020 a zaradený do kategórie: OstatnéRecepty   |   Autor: Baja Amarante

Komentáre