Vďaka tanínu, ktorý sa v nich nachádza, sú zároveň cennými antioxidantmi a môžu ich naplno vychutnať aj „bezlepkáči“ :-).
Čas prípravy: 25 minút
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 400 g jedlých gaštanov
- himalájsku alebo morskú soľ
Ako budeme postupovať?
2. Gaštany uložíme na plech a opatrne narežeme na oblej strane do viac než polovice, príp. na krížik. Gaštany posypeme himalájskou soľou a pečieme narezané smerom nahor cca 20-25 minút.
3. Po vytiahnutí z rúry ich prikryjeme na 10 minút utierkou, aby sa sparili a následne ľahšie šúpali.
Želám krásne jesenné dni :-)!
Ďalšie skvelé recepty na rôzne fit jedlá nájdeš v našich knihách:
Ak máš rada chuť gaštanov, pochutnaj si aj na:
Výborná a krehká gaštanová torta úplne bez múky
Fantastický gaštanovo-čokoládový cheesecake
Nepečené gaštanové lámané rezy s banánom
Som maminou 2 malých drobcov a aj popri starostlivosti o nich je cvičenie a zdravý životný štýl mojou najväčšou láskou. Aj z tohto dôvodu som absolvovala trénersky kurz- Fitnes tréner pre I. kvalifikačný stupeň a zároveň špecializovaný kurz ako poradca pre výživu v športe a klinickú dietetiku, zameraný okrem iného aj na tvorbu a návrhy stravovacích jedálničkov :-). Milujem kvalitné domáce potraviny a zo všetkého najradšej rada varím polievky, pripravujem smoothies, zdravé koláče a domáce limonády :-).