Jednoduchý recept na pečené gaštany v rúre: tip na zdravý snack
Na túto jesennú pochúťku sa teším každý rok :-). Gaštany sa pýšia obrovskými benefitmi, keďže obsahujú množstvo vitamínov, napr. C, ktorý je v gaštanoch zastúpený takmer rovnako ako v citrusovom ovocí a zároveň je mimoriadne potrebný v tomto sychravom období.
Vďaka tanínu, ktorý sa v nich nachádza, sú zároveň cennými antioxidantmi a môžu ich naplno vychutnať aj „bezlepkáči“ :-).
Čas prípravy: 25 minút
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 400 g jedlých gaštanov
- himalájsku alebo morskú soľ
Ako budeme postupovať?
1. Rúru rozohrejeme na 200-220 ˚C.
2. Gaštany uložíme na plech a opatrne narežeme na oblej strane do viac než polovice, príp. na krížik. Gaštany posypeme himalájskou soľou a pečieme narezané smerom nahor cca 20-25 minút.
3. Po vytiahnutí z rúry ich prikryjeme na 10 minút utierkou, aby sa sparili a následne ľahšie šúpali.
Gaštany výborne chutia s teplým čajíkom alebo pohárom dobrého vínka.
Želám krásne jesenné dni :-)!
Ďalšie skvelé recepty na rôzne fit jedlá nájdeš v našich knihách:
Ak máš rada chuť gaštanov, pochutnaj si aj na:
Výborná a krehká gaštanová torta úplne bez múky
Fantastický gaštanovo-čokoládový cheesecake
Nepečené gaštanové lámané rezy s banánom
- Vianočné perníkové banánové smoothie s mliekom a jablkom - 23. decembra 2020
- 7x skvelé pomôcky na cvičenie s vlastnou váhou, ktoré nájdeš doma aj ty! - 23. decembra 2020
- Zdravé sušienky „Bebe dobré ráno“: tip na Mikuláša aj na vianočné pečenie - 30. novembra 2020
Článok bol pridaný dňa 13/11/2020 a zaradený do kategórie: OstatnéRecepty | Autor: Baja Amarante