Fitness kuracia roláda zo syrového cesta

Kuracie soté, kurací plátok so zeleninou, či mäso na prírodno… Už si týchto klasických úprav mäsa dávno prejedená a máš chuť na niečo svieže, ale zdravé? Bez múky a tuku? Vyskúšaj túto roládu! Je vhodná pre športovcov po tréningu, ale aj na večeru pre celú rodinu. Odporúčam podávať s veľkou porciou zeleninového šalátu.

Čo budeme potrebovať?

Na syrové cesto:

  • 3 vajíčka
  • 100 g syru gouda
  • 100 g kyslej smotany
  • 1 PL krupice (akejkoľvek)

Na kuraciu zmes:

  • 300 g kuracích pŕs
  • 1 cibuľu
  • 1 ČL kurkumy
  • soľ a korenie

Ako budeme postupovať?

1. Vajcia, smotanu, postrúhaný syr a krupicu si vymiešame na hladké cesto. Nalejeme ho na malý plech, vystlaný papierom a pečieme 30-40 minút, pri 180°C.

2. Kuracie prsia si zomelieme, na čo najjemnejšie, pridáme kurkumu, soľ, korenie a nakrájanú cibuľku.

3. Na hotové cesto si nanesieme mäsovú zmes, stočíme do rolády, zabalíme do alobalu a pečieme 40 minút pri 180°C. Hotovú roládu si môžeme nakrájať na tenko, ak je súčasťou pohostenia. Ja som ju napichla na špáradlo a nakrájala na hrubšie časti ako súčasť večere.

fitshaker_blog_kuracia_rolada2

 

fitshaker_blog_kuracia_rolada4

 

fitshaker_blog_kuracia_rolada6

Dobrú chuť prajem!

 

Ďalšie jedlá z mäsa, ktoré by si mala vyskúšať:

Lahodné kuracie nuggetky so zeleninou

Plnený baklažán

Fitness kuracie soté

Patrícia Čeľovská

Od svojho detstva obľubujem varenie, pečenie a rôzne domáce práce. V mojich 15-tich rokoch som vážila dosť veľa. A vzhľadom na môj veka bola moja kondícia na veľmi nízkom bode, nehovoriac o tom, že moje zdravie na tom tiež nebolo najlepšie. V tom čase som si povedala dosť a zmenila som svoj život od základov. Všetko sa to začalo samotným prístupom k mnohým okolnostiam. Snažila som sa nebyť lenivá a mať viac pohybu. Postupne som si upravovala aj jedálniček, ktorý do dnes obsahuje viac ovocia, zeleniny, vlákniny, zdravých tukov a podobne. Takýto systém sa mi úspešne darí udržiavať už pár rokov, vlastne, nie je to o udržiavaní, je to už celé o zvyku. Počas tohto obdobia sa mi podarilo schudnúť cca 20 kilogramov. Teraz sa cítim zdravšie, veselšie a všeobecne lepšie. Robím to čo ma tak baví a to je fotografovanie a príprava rôznych jedál.
Patrícia Čeľovská

Článok bol pridaný dňa 15/01/2016 a zaradený do kategórie: Jedlá z mäsaPotréningovéRecepty   |   Autor: Patrícia Čeľovská

Komentáre