Doba prípravy: 10-12 minút
Čo budeme potrebovať na 1 porciu?
- 80 g malín
- 1 lyžicu javorového sirupu
- 50 g ovsených vločiek (príp. pohankových, ak si celiatik)
- 2 dl vlažnej vody
- 1 lyžičku chia semienok
- 20 g pohánkových vločiek
- 1 lyžicu arašidového masla (napr. od Pure nuts)
- malý kúsok nastrúhaného zázvoru
Ako budeme postupovať?
2. V malej miske maliny rozpučíme s vidličkou na kašu a pridáme k nim javorový sirup a chia semienka.
3. Keď vločky začnú voňať, prilejeme k nim 2 dl vody a malinovú zmes. Premiešame a necháme chvíľu variť.
4. Nakoniec pridáme nastrúhaný zázvor, arašidové maslo a pohánkové vločky.
5. Ak je tvoja kaša príliš hustá, neboj sa priliať ešte trochu vody. Vločky sa vodou pekne napijú a zmäknú, nemusíš sa báť, že kaša bude príliš riedka. Všetko spolu ešte chvíľu povar a máš hotovo.
Malý tip na záver: Ak ti nechutí ovsená kaša varená vo vode, nahraď vodu rastlinným mliekom. Mňa osobne prekvapila chuť makového mlieka. Je skvelé a kaša chutí famózne. :-)
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
2 219 kJ 528 kcal | 17 g | 73 g | 17 g | 13 g |
Skvelé raňajkové kaše máme aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:
Pre fanúšikov raňajkových kaší tu máme aj tieto recepty:
Pšenová kaša s opečenými hruškami a mandľami
Kaša môjho detstva
Ovsená čučoriedková kaša
Úsmev na tvári, varecha v ruke a stále nové nápady. Tak nejako by som sa charakterizovala. Baví ma vymýšľať nové, zdravé a hlavne bezlepkové recepty na ktorých si pochutí naozaj každý. To že som komunikatívna a rada sa rozprávam s ľuďmi si môžete všimnúť na rozhovoroch ktoré pravidelne pribúdajú na našom blogu. Preto ak ti chýba motivácia rýchlo si nejaký prečítaj. ????