Dvojfarebná bezlepková bábovka

Počas sychravých jesenných dní určite dobre padne šálka teplého čaju. A k nemu kúsok mäkučkej, bezlepkovej, dvojfarebnej a výbornej bábovky. Jej ľahkosť si ťa získa :)

Rozdiel, ktorým sa bábovka odlišuje od klasických je ten, že základ tvorí kukuričný škrob (Gustin). Smelo do prípravy :)

Čo budeme  potrebovať ?

  • 4 vajíčka
  • 100 g trstinového cukru
  • 200 g kukuričného škrobu, t.j. celé balenie Gustin
  • 2 dcl oleja
  • ½ prášku do pečiva z vinného kameňa – neobsahuje fosfáty a je 100% bezlepkový
  • 1 polievková lyžica kakaa

 

Ako budeme  postupovať ?

1. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny.
2. Pridáme suché ingrediencie, sneh z bielkov a olej nakoniec.
3. Rozdelíme cesto na dve časti, do jednej pridáme kakao.
4. Základné cesto vylejeme do bábovkovej formy najprv, do neho vlejeme a vidličkou rozťaháme kakaové cesto.
5. Pečieme pomaly pri teplote 150 ˚C cca 1 hodinu.

do vnutra clanku

Dobrú chuť pri pavučinkovo ľahkej bábovke!

Danka Fráková

Redaktorka vo Fitshaker
Som inštruktorka Aerobiku, Zumby a Interval tréningu. Taktiež som šťastnou maminou dvoch chlapčekov. Prispievanie na blog fitshaker.sk považujem za úžasnú možnosť podeliť sa so svojimi poznatkami a skúsenosťami s ďalšími nadšencami športu a zdravého životného štýlu.
Danka Fráková

Článok bol pridaný dňa 29/11/2014 a zaradený do kategórie: Bábovky a iné sladké pečivoBezlepkovéFitness dezertyRaňajkyRecepty   |   Autor: Danka Fráková

Komentáre