Bezlepková tvarohová bábovka ako od babičky

Máš chuť na niečo sladké, tradičné, a predsa ľahko stráviteľné? Vyskúšaj túto bábovku s veľkou porciou tvarohu a kakaa. Myslela som aj na celiatikov, preto som bábovku pripravila z bezlepkovej múky. A nemusíš sa báť, zmenu múky absolútne nepocítiš a tvoje telo z nej bude mať oveľa väčší prínos. Dopraj si kúsok čokoládového potešenia. Zaslúžiš si ho :-).

Ako postupovať, aby si vykúzlila skutočne nadýchanú konzistenciu a lahodnú chuť? Nechaj sa viesť Betkou v tomto videorecepte a bábovka sa ti zaručene vydarí!

Ak nemáš čas pozerať videjko, kompletný recept nájdeš aj tu:

Čo budeme potrebovať? 

  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 140 g bezlepkovej múky Schar typ mix C (prípadne špaldovej, ak nie si celiatička)
  • 100 g bio trstinového cukru
  • 100 g roztopeného masla
  • 3 vajcia
  • 3 PL holandského kakaa
  • 1/2 prášku do pečiva bez fosfátov
  • bio vanilkový cukor (voliteľné)

Na vysypanie formy:

  • 2 PL masla na vymazanie formy
  • cca 5 PL strúhaného sušeného kokosu

Ako budeme postupovať?

1. Vajíčka si vymixujeme s cukrom. Pridáme roztopené maslo a tvaroh. Znova rozmixujeme.

2. Postupne pridávame múku s práškom do pečiva a dobre vymiešame.

3. Na záver pridáme kakao a prípadne aj vanilkový cukor. Všetko spolu rozmixujeme.

4. Cesto vylejeme do bábovkovej formy, ktorú sme vymastili maslom a vysypali kokosom. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 25 – 30 minút.

5. Na záver môžeme poliať horúcou čokoládou a posypať mandľovými lupienkami. Prípadne podávame s arašidovým či mandľovým maslom alebo s domácim džemom.

babovka

Dobrú chuť prajem :-).

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 09/03/2016 a zaradený do kategórie: Bábovky a iné sladké pečivoBezlepkovéFitness dezertyRaňajkyRecepty   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre