Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Bataty plnené bryndzou: jednoduchý recept len z pár ingrediencií

90 min
4 porcie
bataty s bryndzou

Potrebujeme: 

  • 4 ks väčších batatov
  • 20 g olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ
  • 80 g prosciutta
  • 1 červenú cibuľu
  • 200 g bryndze
  • pažítku
  • petržlenová vňať na ozdobenie
bataty s bryndzou

Najlepšie obdobie, kedy si pochutnať na pravej ovčej bryndzi je práve teraz. Určite máš aj ty svoje obľúbené recepty s bryndzou. Ja ti dnes prinášam ďalší, ktorý sa možno ocitne medzi nimi. Vyskúšaj a daj mi vedieť do komentára, ako ste si doma pochutili. Recept na plnené bataty je jednoduchý. Okrem batatov ti stačí bryndza, prosciutto a červená cibuľka. Ideš sa pustiť do prípravy? :-)

Ako na to?

1

Bataty umyjeme a prekrojíme na polovice.

2

Poukladáme na plech vystlaným papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C.

3

Pečieme cca 45 minút domäkka.

4

Kým sa bataty pečú, nakrájame prosciutto spolu s cibuľou a opražíme ich na panvici s rozohriatym olejom.

5

Keď sú bataty upečené, necháme ich chvíľu vychladnúť a potom ich polievkovou lyžicou vydlabeme tak, aby pri šupke zostal cca 0,5 cm okraj.

6

Vydlabanú hmotu roztlačíme vidličkou. Pridáme k bryndzi s nakrájanou pažítkou a premiešame.

7

Takto pripravenou zmesou plníme vydlabané bataty. Uložíme ich opäť na plech a dáme do rúry pod gril na cca 15 minút zapiecť.

8

Po zapečení poukladáme bataty na tanier a posypeme opečenou cibuľkou, prosciutom a petržlenovou vňaťou.

9

Podávať môžeme s bielym jogurtom alebo kyslím mliekom.

Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 250 g):

366 kcal

1538 kJ

T:

19 g

B:

17 g

S:

33 g

V:

5 g

plnene bataty
plneny batat

Prajem dobrú chuť! :-)

Rada pripravuješ zdravé recepty a hľadáš nové inšpirácie? Skús nahliadnuť do našich kníh, nájdeš tam recepty na každú príležitosť:

fit recepty
 
A čo ďalšie môžeš pripraviť s bryndzou?
Tip na zdravú večeru: špargľová polievka s bryndzou hotová do 30 minút
Vynikajúca sýta hrášková polievka s bryndzou plná živín
Zapekaný baklažán plnený bryndzou: tip na zdravý obed aj pre vegetariánov
Tip na jednohubky: zeleninové kanapky s bryndzovým krémom
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktor vo Fitshaker

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.