Ako vyrobiť kokosové mlieko? Zn. Jednoducho, rýchlo a za pár centov.

Vytlačiť článok

Letné horúčavy sú už dávno preč, ale my máme stále chuť na niečo sladučké, ale svieže, však :-)? Čo tak spojiť príjemné s užitočným a pripraviť si skvelé rastlinné kokosové mlieko a ovocné muffiny zo zbytkového kokosu? Teraz ti ukážem základný recept na kokosové mlieko, ale aj vyšperkované kokosové mlieko s vanilkou, ktoré budeš milovať. Kokosové hody sa práve začínajú :-).

Ak si rada pochutnáš na rastlinných mliekach, kokosové ti je iste dobre známe. Nájsť však výrobcu, ktorý by ponúkal poctivý produkt je veľmi ťažké a ak sa to aj podarí, jeho cena zodpovedá kvalite a tvoju peňaženku nepoteší. Čo však môže byť lepšie ako vyrobiť si mlieko doma? Je to jednoduchšie ako si si myslela a dostaneš do svojho tela hŕbu kvalitných tukov, ktoré tak potrebuješ. Pripravená :-)?

14259738101_f89eac5d5b_z

Na výrobu 0,5 litra kokosového mlieka budeme potrebovať:

  • 300 g BIO strúhaného kokosu
  • 500 ml horúcej vody

Ako budeme postupovať?

1. Kokos zalejeme horúcou vodou a necháme vychladnúť.

2. Vylejeme do mixéra a mixujeme 4-5 minút.

3. Zmes vylejeme do sitka a necháme odkvapkať. Vznikne nám kokosové mlieko, ktoré je už teraz vhodné na konzumáciu – na vločky, do kávy, pri príprave indických jedál a podobne.

fitshaker_blog_kokosove_mlieko1

Chceš mlieko obohatiť o úžasnú vanilkovú chuť bez zbytočnej chémie?

Postupuj takto: 1 vanilkový struk rozrež na polovicu a nožom vyber vanilkové semiačka. Tie len nasyp do mlieka a zamiešaj. Také jednoduché, však :-)?

fitshaker_blog_vanilkovy_lusk

A čo zo zbytkovým kokosom, ktorý ti zostane v sitku? Vyrob si kokosové muffiny!

Po výrobe kokosového mlieka nám zostane mokrý strúhaný kokos. Ten jednoducho vložíme do mixéra spolu s jedným jablkom, dvomi kiwi, banánom, nasekanou horkou 70-percentnou čokoládou a lyžicou medu. Zmes rozložíme do silikónovej formy na muffiny a dáme zapiecť na 180 stupňov a 35 minút.

fitshaker_blog_kokos_muffiny

Jeme ešte teplé, lyžičkou priamo z formy alebo studené, osviežujúce ako ľahkú desiatu. Odporúčam :-)

 

Ďalšie tipy na sladké dezerty, ktoré by si mala vyskúšať:

Proteínový muffin priamo zo šálky

Koláčik z cukety? Prečo nie!

Pšenový koláčik so slivkami a jablkami

Júlia Hanudelová

Júlia Hanudelová

Redaktorka vo Fitshaker
O zdravú stravu som sa začala zaujímať v roku 2012, keď som vážila 82 kíl. Zmena stravy a viac pohybu stáli za to a ja som schudla 20 kíl. To prevrátilo celý môj doterajší systém. Varím zdravo, objavujem nové potraviny, no mojou najväčšou láskou je pečenie. Som vegánkou 6 mesiacov, a to mi otvorilo dvere nových možností. Pečiem bez bielej múky, cukru, vajec, bez masla a tuku. Najviac ma baví vymýšľať si svoje vlastné recepty a kombinovať zdravé potraviny. Preto som šťastná, že sa s vami môžem o ne podeliť :-)
Júlia Hanudelová

Článok bol pridaný dňa 13/09/2015 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéOstatnéRecepty   |   Autor: Júlia Hanudelová

Komentáre