Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zdravá huspenina plná bielkovín

Máš neprekonateľnú chuť na huspeninu, no nemáš v pláne jesť umelú želatínu? Mám pre teba riešienie. V mojom recepte som použila agar. Je to vlastne riasa, ktorá nám nahradí klasickú želatínu. Je ľahko stráviteľný a v postate bez kalórií. S jeho pomocou si môžeme uvariť na prvý pohľad nezdravé jedlo v zdravej verzii. Táto huspenina je plná bielkovín, a čo je najpodstatnejšie je nízkokalorická. Tak, ak si niekedy mala v obľube toto jedlo, teraz si ho môžeš smelo dopriať bez výčitiek.

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?


  • 2 ks kuracích pŕs

  • 2 ks kuracích stehien

  • 4 ks mrkvy

  • 2 ks petržlenu

  • 1 cibuľu

  • 1 hlavičku cesnaku

  • 15 g agaru ( kúpiš v predajniach zdravej výživy alebo môžeš použiť aj želatínu)

  • nové celé korenie

  • čierne celé korenie

  • bobkový list

  • soľ

  • 2 l vody ( vznikne cca 1 liter vývaru)

  • potravinovú fóliu


Ako budeme postupovať:

1. Kuracie prsia a stehná umyjeme a vložíme do hrnca.
2. Mrkvu s petržlenom, cibuľu a cesnak ošúpeme a pridáme k mäsu.
3. Ochutíme soľou, novým korením, čiernym korením a bobkovým listom.
4. Všetko zalejeme vodou a varíme 2 hodiny.
5. Keď je všetko uvarené, mäso a zeleninu vyberieme z hrnca a necháme vychladnúť. Pripravíme si nádoby, do ktorých chceme huspeninu zaliať a vystelieme ich potravinovou fóliou.
6. Mäso a mrkvu nakrájame na menšie kúsky a vložíme do nádob.
7. Vývar z mäsa precedíme cez sitko, odmeriame si 1 liter vývaru a vmiešame agar, ktorý necháme prejsť varom ešte 1 minútu.
8. Takto pripraveným vývarom zalievame mäso a mrkvu tak, aby sa agar dostal medzi všetky kúsky mäsa. Môžeme si pomôcť vidličkou, ktorou mäso troška roztvoríme.
9. Huspeninu vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
10. Podávame s cibuľou, octom a domácim chlebom.
fitshaker-blog-huspenina-v-zdravsej-verzii2
fitshaker-blog-huspenina-v-zdravsej-verzii
Tak ako? Vrátila si sa späť v čase, keď sa aj u vás doma robila huspenina vo veľkom? Určite tento recept vyskúšaj, a uvidíš, že sa zavďačíš domácim stravníkom :-).
 
Priprav si aj ďalšie z našich receptov:
Chrumkavé pečené bataty s čerstvými figami
Netradičný kelový prívarok, za ktorý ti telo poďakuje!
MEGA dobré cuketové lievance za pár minút
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktor vo Fitshaker

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.