Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zapekané cestoviny s cuketou a kuracím mäsom: tip na výživný obed

Ak máš doma veľa cukety alebo si jej fanúšik, mám pre teba tip na chutný a rýchly recept. Letné zapekané cestoviny. Jednoduché a svieže jedlo.

Čas prípravy: 40 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?


  • 500 g obľúbených cestovín (ja som použila farebné penne)

  • 4 lyžice olivového oleja

  • 1 cibuľu

  • 2 ks kuracích pŕs nakrájaných na kocky

  • morskú/himalájsku soľ

  • 5 lyžičiek provensalského korenia

  • 2 lyžičky červenej mletej papriky

  • 3 lyžičky domáceho medu

  • 4 stredne veľké cukety nakrájané na tenké kolieska

  • 250 g ricotty

  • 2 ks syra mozzarella nakrájaný na hrubšie plátky


Ako budeme postupovať?

1. Predhrejeme si rúru na 180 ˚C. Medzitým si uvaríme cestoviny.
2. Zohrejeme veľkú panvicu a pridáme olivový olej, na ktorom do zlata opražíme nakrájanú cibuľku.
3. Pridáme nakrájané kuracie prsia, ktoré si osolíme a ochutíme provensalským korením a červenou paprikou.
4. Opekáme 10 minút. Nakoniec pridáme med, ešte chvíľku opečieme a pridáme cuketu.
5. Dusíme, pokiaľ nie je cuketa jemne uvarená a mäkká.
6. V pekáči alebo zapekacej miske zmiešame cestoviny s kuracím mäsom a cuketou a nakoniec vmiešame ricottu.
7. Všetko spolu poriadne premiešame, kým sa zmes nespojí so syrom.
8. Na vrch cestovín poukladáme nakrájanú mozzarellu a všetko spolu dáme piecť na 20 −25 minút alebo kým sa syr nezapečie do zlata.
zapekané cestoviny s cuketou
 
zapekané cestoviny s kuracím mäsom
 
cestoviny s kuracím mäsom
Prajem dobrú chuť :-)!
 
Aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III nájdeš kopec receptov s cestovinami, ale aj vyše 100 ďalších zdravých jedál:
kuracie mäso recepty
 
Vyskúšaj aj tieto ďalšie recepty s cuketou:
Hľadáš recept na niečo rýchle na obed či večeru? Skús cuketové špagety čo dom dal
Čo na obed v horúčavách? Letné quinotto s cuketou, fazuľou a paprikou
Tip na ľahký obed: Zapekané cestoviny s cuketou a tofu
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.