Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zapekané bataty s cuketou a mletým mäskom: tip na rýchly obed či večeru

35 min
4 porcie
pecene bataty s cuketou

Potrebujeme: 

  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 2 stredné cukety
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 nakrájanú cibuľu
  • 500 g mletého mäsa (ja som použila mleté morčacie mäso)
  • 400 g domáceho pretlaku
  • 1 väčší batat
  • 120 g syra mozzarelly
pecene bataty s cuketou

Tento pekáč je nabitý zeleninou, je neuveriteľne chutný, bez lepku a ľahko sa pripravuje. Bude na tvojom stole za 30 minút, plný bielkovín, vitamínov a živín.

Môžem ti dať veľa dôvodov, ktoré ťa presvedčia, že toto je perfektný obed alebo večera počas náročného týždňa. Prvý dôvod – príprava je veľmi jednoduchá. Druhý dôvod je, že potrebuješ iba jednu panvicu na orestovanie zeleniny, varenie mäsa a zapekaciu misu. Takže tento recept je ideálny aj v tie dni, keď nemáš čas upratovať kuchyňu po varení. Skvelé!

A ak ti tieto dva dôvody nestačia, čo keby som ti povedala, že tento recept je neuveriteľne chutný a je aj bez lepku? Dúfam, že sa ti bude páčiť a urobíš ho pre svoju rodinu 😉.

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 175 ˚C.

2

Na strednej panvici zohrejeme olivový olej na stredne vysokej teplote.

3

Pridáme cuketu nakrájanú na kocky, soľ a korenie. Občas premiešame, restujeme asi 5 minút a potom si odložíme bokom na tanier.

4

Do tej istej panvice pridáme cibuľu nakrájanú na menšie kocky a opečieme dozlata.

5

Pridáme mleté mäso a dusíme, kým nie je upečené.

6

Pridáme pretlak, urobenú cuketu, soľ a korenie. Dusíme ešte 3-5 minút. Ak je zmes príliš hustá, môžeme pridať trošku vody.

7

Do vymasteného pekáča poukladáme na kocky nakrájaný batat do rovnomernej vrstvy. Pridáme zmes z mäsa a cukety.

8

Navrch nastrúhame mozzarellu.

9

Pečieme asi 20-25 minút alebo kým bataty nezmäknú.

10

Podávame buď samotné, alebo s obľúbenou prílohou.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

451 kcal

1897 kJ

T:

17 g

B:

36 g

S:

38 g

V:

5 g

Užite si to 😉!

Zdravé chutné recepty nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:

fitness stravovanie
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.