Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zapekaná zelenina s vajíčkami: jedlo vhodné nielen pre vegetariánov

50 min
2 porcie
zapekaná zelenina recept

Potrebujeme: 

  • 3 stredne veľké cvikly
  • 3 stredne veľké mrkvy
  • 1 cibuľu
  • 2 lyžice oleja
  • himalájsku/morskú soľ
  • korenie podľa chuti
  • 2 hrste čerstvého špenátu
  • 4 vajíčka
zapekaná zelenina recept

Niečo vám o tomto recepte poviem. Je fakt výborný! Milujem farebné zeleninové pekáče s vajíčkami. Recept je super všestranný a môžeš ho vychutnať ráno, na obed či večer.

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 210 ˚C. Plech vystelieme papierom na pečenie alebo alobalom (ja to robím zakaždým, pretože sa mi potom zelenina nepripečie ku spodku a pekáč sa ľahšie čistí).

2

Nakrájanú zeleninu dáme do pekáča, polejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme (špenát pridáme až na koniec).

3

Pečieme 25-35 minút alebo kým nie je zelenina upečená.

4

Potom pridáme špenát a necháme 5 minút v rúre podusiť. Vyberieme, premiešame a urobíme si 4 dierky, do ktorých vložíme vajíčka. Osolíme ich a okoreníme.

5

Pečieme ešte 6-8 minút alebo podľa toho, aké vajíčka máme radšej.

6

Podávame samotné, so šalátom, s pečivom, hriankami alebo tortillou.

TIP: Ak chceme ušetriť čas, môžeme použiť uvarenú vákuovo balenú cviklu a mrazenú mrkvu. Dáte ich klasicky zapiecť, ale trvá to kratšie.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

452 kcal

1902 kJ

T:

20 g

B:

20 g

S:

47 g

V:

11 g

zapekana zelenina recepty

Dobrú chuť 😊!

Ku každej objednávke nad 50 € na našom e-shope ti pribalíme ako darček aj novú príchuť Fitnutky. Túto objednávku ti navyše doručíme zadarmo.

varenie zdravo
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.