Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Silvestrovské vegetky z celozrnnej múky

45 min
33 ks
vegetky

Potrebujeme: 

  • Na cesto:
  • 225 g celozrnnej špaldovej múky
  • 225 g hladkej špaldovej múky
  • 250 g kvalitného masla
  • 1 lyžicu kypriaceho prášku do pečiva bez fosfátov
  • 1 lyžicu domáceho medu
  • 2 lyžičky soli
  • Na plnku:
  • 250 g kvalitného masla
  • 250 g kvalitného syra (napr. eidam)
  • 1 lyžičku mletej červenej papriky
  • 2 lyžičky bio vegety bez glutamanu
vegetky
Vianočné sviatky nie sú len o sladkostiach a koláčikoch. Niekedy potrebujeme aj niečo slané. Napríklad na Silvestra s radosťou privítame rôzne slané snacky. Tieto vegetky sú skvelým variant, pri ktorom sa nemusíš báť toľkých kalórií ako pri obyčajných. Zaručujem ti, že sa vegetky objavia počas roka ešte niekoľko krát na tvojom stole. Tak ako sa objavujú u mňa doma :-). Jednoducho sa do nich zamiluješ! Veď predsa načo budeš kupovať mastné a veľmi kalorické snacky, keď si môžeš upiecť tieto zdravé z pohodlia domova? Poďme na to!

Ako na to?

1

Vypracujeme cesto a rozdelíme ho na 6 rovnakých bochníkov, ktoré dáme odležať na hodinku do chladničky.

2

Do zmäknutého masla pridáme syr, papriku, vegetu a poriadne premiešame.

3

Bochníky natenko rozvaľkáme a každý potrieme plnkou, stočíme ako roládu a necháme v chlade jeden deň

4

Rolády pokrájame na ½ cm plátky a poukladáme ich na plech.

5

Pečieme pri 180 °C cca 15 min.

Výživové hodnoty na 1 ks:

179 kcal

754 kJ

T:

13 g

B:

4 g

S:

10 g

V:

1 g

vianočné vegetky z celozrnnej múky

Prajem ti dobrú chuť a pohodové sviatky záveru roka!

A nezabudni, že v novom roku, od 9.1.2023 sa na teba tešíme v Novoročnej výzve, kde budeme spaľovať nielen vianočné kilečká:

chudnutie doma
Nela Juričová
Redaktor vo Fitshaker

Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.