Senzačné cuketové lievance s mozarellou


Vianoce aj Silvester máme úspešne za sebou. Aby sme naše telo dostali do normálnych koľají, doprajme mu odľahčené jedlo. Preto som pre vás pripravila tieto cuketové lievance s mozarellou. Môžete si ich dopriať buď ako ľahký obed s polievkou alebo ako chutnú večeru s kopou zeleniny.

Čo budeme potrebovať na cca 18 ks?

  • 1 stredne veľkú cuketu
  • 1 vajce z voľného chovu
  • 1 mozarellu
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 8 lyžíc hladkej špaldovej múky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200-250 ml vody
  • 4 sušené paradajky
  • štipku soli
  • olej (len na opekanie na panvici)

Ako budeme postupovať?

1. Cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle, osolíme a necháme odstáť.

2. Pridáme vajce, múku, vodu a cesnak tak, aby nám vzniklo lievancové cesto. Nakoniec pridáme kypriaci prášok a premiešame.

3. Panvicu potrieme olejom, rozohrejeme ju a polievkovou lyžicou robíme lievance, ktoré opekáme z oboch strán.

4. Upečené lievance ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na každý lievanec dáme na kocky nakrájanú mozzarellu a sušené paradajky.

5. Lievance necháme v rozohriatej rúre na 180 stupňov zapiecť na cca 5 minút.

6. Odporúčam podávať s jogurtovým dipom.

dscf4860

Želám ti príjemné pečenie a ešte krajšie vychutnávanie senzačného obeda či večere :-). 

 

Miluješ lievance? V tom prípade máme pre teba pripravené ďalšie skvelé recepty: 

Tie najlepšie lievance s ricottou a ovocím

Famózne cícerové lievance s bryndzovým krémom

Hriešne dobré lievance bez cukru na 2 spôsoby

 

 

 

Júlia Rašlová

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 04/01/2017 a zaradený do kategórie Recepty   |   Autor: Júlia Rašlová


Komentáre