Čo budeme na rizoto potrebovať?
- 1,5 hrnčeka Arborio ryže
- 1 stredne veľkú hokkaido tekvičku
- 1 menšiu cibuľu
- 4 šampiňóny (alebo akékoľvek iné huby )
- trochu olivového oleja
- zeleninový vývar
- 2 dcl bieleho vína
- menšiu hrsť parmezánu
- ghee maslo
- petržlenovú vňať
- soľ a čierne korenie
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme Arborio ryžu a dôkladne orestujeme. Po chvíli začneme postupne pridávať biele víno a zeleninový vývar. Rizoto zalievame trošku nad povrch ryže a dolievame vývar resp. víno vždy, keď sa nám odparí.
3. Varíme asi pol hodinky, potom ho odstavíme z ohňa a pomaly k nemu primiešame trocha ghee masla a hrsť parmezánu.
4. Kým sa nám varí ryža, umyjeme si tekvicu a šampiňóny a nakrájame na drobné kúsky. Ochutíme soľou a korením, podlejeme vodou a necháme dusiť do mäkka. Trošku udusenej tekvice si môžeme odložiť a nakoniec nadekorovať na vrch rizota.
5. Keď je už ryža hotová, pridáme k nej tekvicu a šampiňóny. Odstavíme z ohňa, pridáme ghee maslo, hrsť parmezánu a dozdobíme kúskami tekvice a petržlenovou vňaťou.
Úsmev na tvári, varecha v ruke a stále nové nápady. Tak nejako by som sa charakterizovala. Baví ma vymýšľať nové, zdravé a hlavne bezlepkové recepty na ktorých si pochutí naozaj každý. To že som komunikatívna a rada sa rozprávam s ľuďmi si môžete všimnúť na rozhovoroch ktoré pravidelne pribúdajú na našom blogu. Preto ak ti chýba motivácia rýchlo si nejaký prečítaj. ????