Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Obed na taliansky spôsob: Tagliatelle so zelenou špargľou

Stále tvrdím, že v jednoduchosti je krása. Keď mi dcéra, ktorá žila v Taliansku, uvarila obyčajné špagety s maslom a parmezánom, bola som unesená z úžasnej a lahodnej chuti. Využime teda opäť raz sezónnu zeleninu a vylepšíme toto jednoduché jedlo práve o špargľu. Ja som použila zelenú špargľu, ktorá sa nemusí šúpať a chutí ako mladý hrášok. Obsahuje množstvo vitamínov, minerálov a výborne čistí močové cesty. Obľúbená je aj pri redukčných diétach pre jej nízku kalorickú hodnotu.
Doba prípravy: 40 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?


  • 300 g zelenej špargle

  • 200 g celozrnných talianskych cestovín TAGLIATELLE (pre deti radšej necelozrnné cestoviny)

  • 100 g kvalitného masla

  • čerstvé bylinky (napr. rozmarín, oregano, tymián)

  • 50 g strúhaného syru Grada Padano

  • morskú/himalájsku soľ

  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme pre deti)

  • 4 lyžice vody, v ktorej sa cestoviny varili


Ako budeme postupovať?

1. Špargľu umyjeme a nakrájame. V hrnci dáme zovrieť vodu a špargľu vložíme do hrnca na naparovanie, alebo sitka a varíme v pare cca 10 minút. Záleží na tom, ako máte radi zeleninu, ja som špargľu robila naskus.
2. V inom hrnci dáme zovrieť vodu na cestoviny. Vodu dobre osolíme a cestoviny uvaríme podľa návodu.
3. Keď máme cestoviny a špargľu hotovú, v panvici rozohrejeme maslo, pridáme bylinky, cestoviny, špargľu a 4 lyžice vody, v ktorej sa cestoviny varili.
4. Dochutíme soľou, čiernym korením a posypeme syrom.
5. Všetko spolu dobre premiešame a môžeme podávať.
Tip: Recept môžeme podávať aj deťom od 1 roka, ale vynecháme korenie a radšej zvolíme necelozrnný typ cestovín.
 
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 250 g):

















Kalorické hodnotyTukyBielkovinySacharidyVláknina
489 kcal
2 055 kJ
28 g17 g41 g2 g
 
tagliatelle
 
spagety
Ak sa radšej pozeráš, ako čítaš, ponúkame ti aj VIDEORECEPT ;-).
 

Skvelé inšpirácie na recepty nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 1:


zdrave recepty z fitka do kuchyne 1


Páči sa ti, že tento recept je nenáročný na prípravu? Potom isto oceníš aj naše ďalšie tipy:


Bylinková ryba so špenátovým pyré


Kuracie prsia na mede s ryžou


Kuskus s tofu a hráškom


 
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktor vo Fitshaker

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.