Prístup na túto stránku majú len registrovaní návštevníci

Registrácia je zadarmo, odkaz nájdeš nižšie ;-)

Tvoja e-mailová adresa

Tvoje heslo

alebo sa prihlás cez facebook/ twitter

Späť na klasické prihlásenie

Nevieš si spomenúť na svoje heslo? Získaj nové na tejto stránke!

Ešte nie si zaregistrovaná? Registruj sa zdarma TU.

Ukončenie zmeny typu členstva

Dokončenie zmeny typu členstva

VIANOČNÝ DARČEK!

Máš od nás PREMIUM členstvo zadarmo až do 26.12.2015 do polnoci. Aby si stihla aspoň trošku spáliť tie vianočné koláčiky ;-)

Prajeme príjemné cvičenie :-)

Fitshaker tím

Naozaj chceš vynulovať svoje štatistiky?

Kliknutím na Áno zmažeš štatistiky – deň cvičenia, odcvičené hodiny a spálené kalórie.

Ukončenie testu

Naozaj chceš predčasne ukončiť test? Nezistíš tak, aké cvičenie je pre teba najlepšie.

Chceš si zmeniť program?

Momentálne máš nastavený program . Chceš ho zmeniť na program MEGA zdravé fašírky z červenej šošovice. Navyše úplne bez lepku!?

MEGA zdravé fašírky z červenej šošovice. Navyše úplne bez lepku!


Vytlačiť

Daj červenú vyprážaniu v oleji a bielej múke pri príprave fašíriek! Mám pre teba skvelý recept, ktorý spĺňa kritéria typu – zdravé, rýchle, chutné a bezlepkové. Fašírky z červenej šošovice chutia úžasne a v kombinácii so šťavnatou mrkvou nemajú chybu. A teraz sa poď so mnou smelo pustiť do prípravy. :-)

Čo budeme potrebovať na 9 kusov?

  • 150 g červenej šošovice
  • 2 stredne veľké mrky
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 vajíčka
  • 50 g bezlepkovej strúhanky
  • bezlepkové ovsené vločky
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletú rascu
  • kvalitné maslo alebo olivový olej

Ako budeme postupovať?

1. Červenú šošovicu sparíme v cca 500 ml vriacej vody. V hrnci ju zalejme 300 ml vody a necháme variť približne 20 minút, resp. do zmäknutia. Medzitým si môžeme na kvalitnom masle alebo olivovom oleji dozlatista opražiť cibuľu a pretlačený cesnak.

2. Keď máme šošovicu uvarenú, pridáme do nej opraženú cibuľu s cesnakom, vajcia, nastrúhanú mrkvu, bezlepkovú strúhanku a ostatné koreniny. Zmes poriadne premiešame.

3. Ak sa nám zdá, že je zmes stále riedka, odporúčam pridať ešte bezlepkové ovsené vločky, ktoré zmes zahustia. Keď je zmes dostatočne hustá, budeme z nej tvarovať fašírky. Malo by nám vyjsť 9 kusov.

4. Hotové fašírky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme piecť v rozohriatej rúre na 170 °C cca 20 minút.

TIP: Do cesta môžeš pridať aj mletú škoricu, kvalitný med a trošku mletého chili. Zrazu sa z klasických fašíriek stane príťažlivá zdravá „exotika“. Vrele odporúčam vyskúšať. ;-)

fasirky zo sosovice

 

karbonatky z mladej mrkvicky

Ďalší chutný a zdravý recept ako využiť červenú šošovicu a jej veľké množstvo vitamínov, čo povieš? Prajem ti dobrú chuť. :-)

 

Vynikajúce tipy na bezmäsité jedlá nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál

kucharska kniha z fitka do kuchyne special

 

Pozri aj naše ďalšie inšpirácie na večeru:

Plnený baklažán bryndzou

Kuracie prsia na bylinkách s karfiolovou ryžou

Patizón plnený cuketou a pórom

Alžbeta Jánošíková

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 11/05/2017 a zaradený do kategórie: BezlepkovéPotréningovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Alžbeta Jánošíková


Vytlačiť

Komentáre

Vyhľadávanie

Recepty z blogu v novej knihe

Recepty z blogu v novej knihe
×

Sleduj priame prenosy zdarma!

Cvič podľa videí, alebo sa inšpiruj našimi video diskusiami o zdraví a chudnutí. Registrácia je zdarma.