Doba prípravy: 60 minút
Čo budeme potrebovať na 6 porcií?
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 veľkú cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 zarovnanú lyžicu kari korenia
- 1 zarovnanú lyžicu sladkej červenej papriky
- mleté čierne korenie
- 400 g cíceru (môže byť aj z plechovky, ideálne v bio kvalite)
- 1 zarovnanú lyžicu morskej/himalájskej soli
- čili podľa chuti
- 1 lyžicu tahini pasty
- 250 ml kokosového mlieka
- koriander alebo petržlenovú vňať
Ako budeme postupovať?
2. Do panvice pridáme kari korenie, červenú papriku a čierne korenie. Vznikne pasta.
3. Do tejto cibuľovo-korenistej zmesi pridáme cícer aj s nálevom a poriadne premiešame. Dochutíme soľou a čili.
4. Asi po 20 min. pridáme tahini pastu a poriadne zmes premiešame.
5. Prilejeme kokosové mlieko a necháme prejsť varom, aby zmes troška zhustla.
6. Karí dochutíme čerstvým koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.
Prílohu si môže každý dať podľa seba. Ja osobne preferujem hnedú ryžu.
Množstvo skvelých receptov aj pre vegetariánov nájdeš aj v našej kuchárskej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:
Pre milovníkov kari dávame do pozornosti aj tieto kombinácie:
Karfiolové kari s tofu: zdravý obed do 30 minút
MEGA dobré tekvicové kari s cícerom
Paradajkovo-šošovicové kari: obed do 25 minút
Úsmev na tvári, varecha v ruke a stále nové nápady. Tak nejako by som sa charakterizovala. Baví ma vymýšľať nové, zdravé a hlavne bezlepkové recepty na ktorých si pochutí naozaj každý. To že som komunikatívna a rada sa rozprávam s ľuďmi si môžete všimnúť na rozhovoroch ktoré pravidelne pribúdajú na našom blogu. Preto ak ti chýba motivácia rýchlo si nejaký prečítaj. ????