Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Tajomstvo RAW cupcakes odhalené! VIDEORECEPT v článku

20 min
12 porcií
cupcaky

Potrebujeme: 

  • Na základ:
  • 80 g mandlí
  • 40 g strúhaného kokosu
  • 120 g ďatlí
  • 2 lyžičky škorice
  • Na krém:
  • 250 g kešu orechov (namočených vo vode min. na 4 hodiny)
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 100 ml kokosového mlieka
  • šťavu z 1 a ½ citróna
  • 4 lyžice kokosového cukru
  • Na polevu:
  • 100 g jahôd
  • 50 g čučoriedok
  • Na zdobenie:
  • maliny, černice, kokos
cupcaky

Potrebuješ uspokojiť svoju chuť na sladké a zároveň si dopriať lahodný dezert plný energie a výživných látok? Si na správnej adrese! Pre veľký záujem som sa rozhodla zverejniť recept na jeden z najobľúbenejších koláčikov, ktoré vyrábam. Konkrétne na RAW cupcake s názvom Forest „cheesecake“. Ide o jedinečné spojenie lahodného kešu krému a sviežej polevy z lesného ovocia. Takýto cheesecake je navyše bez lepku, laktózy a rafinovaného cukru. Jeho príprava je jednoduchá a zábavná. Kompletnú prípravu si môžeš pozrieť vo videorecepte, ktorý som pre teba pripravila. Poďme na to! :-)

Ako na to?

1

V mixéri rozmixujeme najskôr mandle a kokos.

2

Potom pridáme ďatle a dochutíme škoricou. Mixujeme až kým nám nevznikne cesto.

3

Vzniknuté cesto rozdelíme do 12 foriem.

4

Krémovú vrstvu vyrobíme z kešu orieškov. Tie musíme nechať predtým namočiť do vody, aby nám zmäkli. Odhadovaný čas mäknutia sú cca na 4 hodiny.

5

K nim pridáme kokosový olej, kokosové mlieko, kokosový cukor a citrón, ktorý vytvorí tvarohovú chuť. Všetky ingrediencie spolu mixujeme, až kým nám nevznikne lahodný krém. Ten potom navrstvíme na základné cesto.

6

Polevu pripravíme tak, že spolu zmixujeme jahody a čučoriedky. Potom ju nalejeme na všetky pripravené koláče a dozdobíme lesným ovocím. Košíčky dáme schladiť do mrazničky cca na 2 hod.

TIP: Aby bola poleva hustejšia a lepšie držala, môžeme do nej pridať lyžičku kokosového oleja alebo agar.

RAW kolac
RAW
zdravý koláč
Ak ti slovný postup nestačí, môžeš si pozrieť aj VIDEORECEPT ;-).
DozRAWenia priatelia!
Moje meno je Diana Samolejová a už od svojich 16 rokov sa venujem príprave Raw dezertov.Po skončení strednej školy som sa rozhodla ísť za svojim snom a založila som firmu Nueva Via Cakes (www.nuevavia.sk). Milujem svoju prácu plnú kreativity a túto emóciu

Moje meno je Diana Samolejová a už od svojich 16 rokov sa venujem príprave Raw dezertov.Po skončení strednej školy som sa rozhodla ísť za svojim snom a založila som firmu Nueva Via Cakes (www.nuevavia.sk). Milujem svoju prácu plnú kreativity a túto emóciu

Teraz navyše k ročnému členstvu získavaš ako darček našu kuchársku knihu plnú zdravých receptov. Pozri sa, aj na viac benefitov, ktoré ponúkame našim premium členom.

Fotka autora
Lucia Švaral
Spoluzakladateľka Fitshakera

Som inštruktorkou rôznych skupinových cvičení, trénerkou a výživovou poradkyňou. Rada trávim hodiny nielen v telocvični, ale aj na čerstvom vzduchu a v kuchyni. Prostredníctvom mojich článkov by som ťa chcela "chytiť za ruku" a ukázať ti zdravšiu a lepšiu cestičku, po ktorej môžeš ísť. Budeš sa na nej cítiť fantasticky. Sľubujem :-).

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.