Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Chlieb z pohánkovej múky s orechami a ovocím, s vôňou škorice

35 min
1 bochník
recept na chlieb z pohankovej muky

Potrebujeme: 

  • 150 g pohánkovej múky
  • 1 lyžičku prášku do pečiva bez fosfátov
  • 1 lyžičku sódy bikarbóny
  • 1 lyžičku škorice
  • štipku morskej/himalájskej soli
  • 200 g orechov (pekanových orechov, mandlí, vlašských...)
  • 300 g sušeného ovocia (datlí, hrozienok, marhúľ, fíg...)
  • 100 g semienok (tekvicových, slnečnicových, ľanových...)
  • 300 ml vody
  • 60 ml kokosového oleja alebo iného
  • 2 lyžice medu (nemusí byť)
recept na chlieb z pohankovej muky

Tento lahodný chlieb s ovocím a orieškami sa pripravuje rýchlo, jednoducho a navyše je úplne bezlepkový. Jednoducho zmiešaš pár lahodných sušených plodov a semienok spolu s pohánkovou múkou a niekoľkými ďalšími ingredienciami a dáš piecť. Ovocný chlieb je vhodný ako ľahká alternatíva raňajkového bieleho pečiva alebo ako snack na turistiku či po športe. Skús ho, je naozaj jednoduchý a dobrý.

Ako na to?

1

Rúru predhrejeme na 180 ˚C. Formu na pečenie chlebíka vymastíme a vystelieme papierom na pečenie.

2

Múku zmiešame s práškom do pečiva, so sódou bikarbónou, škoricou a soľou.

3

Orechy a sušené ovocie nasekáme a spolu so semienkami pridáme k múčnej zmesi.

4

Pridáme vodu a olej a premiešame. Cesto je vodnatejšie!

5

Prelejeme ho do formy a posypeme semienkami.

6

Pečieme 30 minút alebo kým nôž nevyjde čistý.

7

Vyberieme z rúry, necháme 30 minút postáť a vyberieme z formy.

Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 100 g):

494 kcal

2077 kJ

T:

27 g

B:

9 g

S:

51 g

V:

8 g

rychly pohankovy chlieb
pohánkový chlieb

Užite si prvé zahryznutie 😊!

Na chlebík môžeš natrieť napr. domáci džem či našu chutnú Fitnutku - bio vegan lieskovo-orieškový krém:

fitnutka
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.